Vefa Sosyal Destek, ekibine silahlı saldırı

Vefa Sosyal Destek, ekibine silahlı saldırı

Van'ın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek ekibinin aracına, yardım götürdükleri Eğribelen Mahallesi'nden dönüşte silahlı saldırı düzenlendi


. Saldırıda 1 belediye çalışanı ile araçtaki 1 vatandaş hayatını kaybetti, 1 belediye çalışanı da yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, Van'da terör örgütü PKK'nın 'na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, "Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve cehenneme sürüleceksiniz" dedi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Özalp ilçesinin Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardım götürüldü. Ekibin ilçeye dönüşü sırasında içinde bulundukları araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 belediye çalışanı ile yolda araca aldıkları vatandaş hayatını kaybetti, belediye çalışanı 1 kişi de yaralandı. Yaralı olay yerine çağrılan ambulansla Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. ÖZALP (Van), (DHA)     

VALİ BİLMEZ: YARALIMIZIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, silahlı saldırıda yaralanan Vefa Destek Grubu'ndaki ekipte buluna belediye çalışanını hastanede ziyaret etti. Vali Bilmez, yaralı görevlinin sağlık durumunun iyi olduğun belirterek, şunları söyledi:

"8 Mayıs tarihinde Eğribelen Mahallemizde 2 vatandaşımızın kovid 19 testlerinin pozitif çıkması üzerine mahallemiz karantinaya alınmıştı. Bugün Özalp kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Destek Grubu bünyesindeki Özalp Beledi̇yesi'̇ne ait ekip oradaki 70 haneli mahalleye gıda dağıtmaya gittiler. Gıda dağıtıp geri dönerken Özalp merkeze 15 kilometre kala saldırıya uğruyor ekibimiz. 1 görevlimiz olay yerinde şehit oluyor. Yolda gelirken el kaldıran 1 vatandaşı araca almışlar o vatandaşımız da olay yerinde şehit oluyor. 1 personelimiz olaydan yaralı kurtuluyor. Yaralımız önce Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı sonra da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık durumu iyi hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Sağlık çalışanlarımızın yaralımızın şifa bulması için büyük gayret göstereceğine inanıyorum" dedi.

BAŞHEKİM ÇELİK: TÜM DEĞERLERİ İYİ DURUMDA

Van Bölge EğitiM ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sebahattin Çelik ise yaralıyı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne aldıktan sonra genel durumunu değerlendirdiklerini belirterek, "Çok şükür genel durumu iyi. Tüm değerleri iyi durumda. Hayati organlarına bir zarar ve hasar gelmemiş. Görüntüleme ve kan tetkikleri yapıldı. Genel durumu şu anda çok iyi. Herhangi bir cerrahi girişime de şu anda bu aşamada düşünülmüyor. Serviste durumunu takip edeceğiz" dedi. VAN, (DHA)

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "PKK, Van'da Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik alçak bir saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK'lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı." 

BAKAN ALBAYRAK: ALÇAKÇA SALDIRIYI KINIYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Van'da terör örgütü PKK'nın Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, "Alçakça saldırıyı kınıyorum" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Van'da PKK'lı teröristlerin Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Van’ın Özalp ilçesinde vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışan iki kardeşimiz, teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düştü. Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

BAKAN SOYLU: YENİLECEKSİNİZ VE CEHENNEME SÜRÜLECEKSİNİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, Van'da terör örgütü PKK'nın Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, "Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve cehenneme sürüleceksiniz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da PKK'lı teröristlerin Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mübarek ramazan gününde, gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubu'na saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, saldırıya tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü PKK insanlık dışı lanetli terör eylemlerine bu salgın günlerinde de devam ediyor. Van'da PKK'lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 2 kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK'lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı. Devletimiz bu hain terör örgütüne, mübarek ramazan günü gerçekleştirdiği bu alçak saldırının hesabını soracaktır. Siyaset şemsiyesi altında PKK, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine payanda olanlara da bunun hesabını hem devletimiz hem milletimiz soracaktır" dedi