VİDEO | Akşener bakanlara sert çıktı: 'Merdivenlerde boynunu eğip...'

VİDEO | Akşener bakanlara sert çıktı: 'Merdivenlerde boynunu eğip...'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da HDP binası önündeki eyleme giden bakanları eleştirdi

 "Annelerin her yere gitmeye hakkı var" diyen Akşener, "Ama Türkiye Cumhuriyeti bakanları o merdivenlerde boynunu eğip oturamaz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'daki annelerin HDP binası önünde yaptığı eyleme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz gün Habertürk ekranlarından yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Katıldığı canlı yayında annelerin eylemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Diyarbakır'daki annelerin her yere gitmeye hakkı var. Ama Türkiye Cumhuriyeti bakanları o merdivenlerde boynunu eğip oturamaz. Orası HDP binası. İçişleri Bakanı orada çay kahve dağıtamaz, gereğini yapar. Ben anayım. Annelerin ciğeri yanıyor. Vay efendim oraya dikkat çekmek, HDP'yi rol icabı şeytanlaştırmak. Bu anneler rahat bırakılsa, bunların çocuklarıyla ilgili annelerin güvenlikleri sağlansa belki ilk defa vatandaşın PKK'ya karşı net bir sivil direnişi ortaya çıkardı" şeklinde konuşmuştu.

Söz konusu açıklamalarını Twitter hesabı üzerinden paylaşan İYİ Parti lideri, paylaşımına "Diyarbakır'daki o anaların her yere gitme hakkı var. Evlatları için kimden ne isteyeceklerse, isteme hakları var. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanları kafayı eğip, o merdivenlere oturamaz!" notunu düştü.

İşte o konuşması: