VİDEO | Canan Kaftancıoğlu uyardı: Seçmen sandık kurulu üyeliğine...

VİDEO | Canan Kaftancıoğlu uyardı: Seçmen sandık kurulu üyeliğine...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu seçmen sandık kurulu üyeliğiyle ilgili açıklama yaptı.

Canan Kaftancıoğlu, son günlerde İstanbul’da polis tarafından vatandaşlara teslim edilen Seçmen Sandık Kurulu Üyeliği’ne ilişkin tebligatlar hakkında açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, “7 kişilik sandık kurulları oluşturulamamışsa o sandıkta oy kullanan, parti üyesi olmayan seçmenlerimiz görevlendiriliyor. Kaygılanmaya gerek yok, vatandaşlarımıza gelen tebligatlar tamamen hukuki ve yasal” dedi.

23 Haziran’da tekrar gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili polis tarafından evlerine sandık kurulu üyeliği tebligatı gönderilen birçok yurttaş, günlerdir bu tebligatın neden kendilerine gönderildiğini merak ediyor.

Seçmen sandık kurulu üyesi olarak görevlendirildiklerine dair tebligat alan vatandaşların hem sosyal medyadan hem de telefonla aracılığıyla dile getirdiği kaygı ve sorular üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu konuyla ilgili bir bilgilendirme mesajı yayınladı.

Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan video mesajda YSK’nın kamuoyunu bilgilendirmediğini ve vatandaşlarda haklı bir kaygıya sebep olduğunu belirtti.

Kaftancıoğlu yayınlanan videoda şunları söyledi:

“Seçimleri hukuki değil tamamen siyasi nedenlerle iptal eden Yüksek Seçim Kurulu, 23 Haziran seçimlerine giderken vatandaşlarımızı bilgilendirme ve kaygılarını giderme görevini ne yazık ki yerine getiremiyor. YSK’nın yapması gereken bilgilendirmeyi de bizler yapmak durumunda kalıyoruz.
Son günlerde kolluk kuvvetleri aracılığıyla seçmen sandık kurulu üyesi olarak görevlendirildiklerine dair yapılan tebligatlar vatandaşlarımızda haklı bir kaygıya sebep olmuş durumda. Kaygılanmayın. 
Sandık kurulları, 7 kişiden oluşmakta ve bu 7 kişiden 2’si memur üyeden diğer kalan kişiler ise siyasi parti temsilcileriyle tamamlanmaktadır. Siyasi parti temsilcileriyle birlikte 7 kişilik sandık kurulları oluşturulamamışsa o sandıkta oy kullanan, parti üyesi olmayan seçmenlerimiz görevlendirilmektedir. Seçmen sandık kurulu üyesi olarak vatandaşlarımıza tebligat yapılmaktadır.
Yani vatandaşlarımıza gelen tebligatlar tamamen hukuki ve yasal olup bu tebligatlar sonrası görevi kabul etmek tarihi bir sorumluluktur. Hep birlikte inancımızla ve emeğimizle 23 Haziran’da hak yerini bulacak, her şey çok güzel olacak.”