VİDEO | Metrobüste kadına şiddet kamerada

VİDEO | Metrobüste kadına şiddet kamerada

İstanbul'da metrobüste sıklıkla yaşanan kadına şiddette olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bu defa şiddetin odağında Özbek asıllı bir kadın vardı. Yaşananlara sesiz kalmayan ve olayı görüntülemek isteyen başka bir kadında zorbalıkla karşılaştı.

İstanbul'da metrobüste oturacak yer atışması sözlü şiddete döndü. Özbek kadına 'Kesin sesinizi, mahallemde araca binemiyorum. Yabancılar oturuyor" sözleriyle ırkçı saldırıda bulundu. Olanları telefonla kayda almak isteyen yurttaşın elinden telefonu alınarak kıralmaya çalışıldı. O anlar da kameraya yansıdı. Ortam ise sözlü şiddette bulunan adamın araçtan indirilmesiyle son buldu.

VİDEO | Metrobüste kadına şiddet kamerada

'YANINA KALMASIN'

Yaşadığı psikolojik ve fiziki şiddetin duyarlılık oluşturması için telefonla kayıt yapan yurttaş "Yanına kalsın istemiyorum. Biz kadınların çalışma hayatı içinde yaşadığımız zorlukların yanı sıra taciz, tecavüz, şiddet vs toplu taşıma araçlarında da rahat yok. Bu haberin paylaşılmasını, bu adamın teşhir edilmesini istiyorum. Kadın düşmanları ve ırkçılar rahat olamasınlar" paylaşımında bulundu.