VİDEO | Suriye uçakları TSK'nın güzergahını bombaladı!

VİDEO | Suriye uçakları TSK'nın güzergahını bombaladı!

TRT Arapça’nın eski muhabirlerinden Majed Abdolnour sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Suriye uçaklarının TSK konvoyunun 400 metre yakınını bombaladığını söyledi. Suriye Dışişleri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin Han Şeyhun'a müdahalesini kınıyoruz. Bu müdahalenin sonuçlarından Türkiye sorumludur. Türkiye bu sabah, İdlip üzerinden Nusra'ya mühimmat desteği verdi' ifadesini kullandı. 

Suriye uçaklarının Morek’te yer alan gözlem noktasına giden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyunun 400 metre yakınını bombaladığı iddia edildi. Milli Savunma Bakanlığı, saldırıyı bir süre sonra doğruladı.

MarbutaHaber'de yer alan habere göre, TRT Arapça’nın eski muhabirlerinden Majed Abdolnour sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Suriye uçaklarının TSK konvoyunun 400 metre yakınını bombaladığını duyurdu. Abdlonour saldırıda Şam Kolorduları isimli cihatçı terörist gruptan bir militanın öldüğünü de bildirdi.

TSK konvoyunun Şam-Halep otoyolu arasında durduğuna ilişkin sosyal medyadan görüntüler paylaşıldı.

Suriye Dışişleri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Han Şeyhun'a müdahalesini kınıyoruz. Bu müdahalenin sonuçlarından Türkiye sorumludur. Türkiye bu sabah, İdlip üzerinden Nusra'ya mühimmat desteği verdi" ifadesini kullandı. Öte yandan TSK'ya ait üçüncü konvoy İdlip'e giriş yaptı. Birkaç saat içerisinde İdlip'e 3 TSK konvoyu giriş yapmış oldu.

MSB DOĞRULADI!
Milli Savunma Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında "İdlib'de 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal esnasında konvoyumuza bir hava saldırısı düzenlenmiş, 3 sivil ölmüş, 12 sivil yaralanmıştır. Mevcut anlaşmalara ve Rusya ile aramızdaki iş birliği ve diyaloga aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.