Volkan Konak'tan silahlı saldırı sonrası ilk açıklama

Volkan Konak'tan silahlı saldırı sonrası ilk açıklama

Ünlü şarkıcı Volkan Konak Ataşehir'deki barda sahnedeyken, pompalı tüfekle bara gelen İsmail Ç, barın sahibi olan amcası Nazif Ç'ye, "Vatan haini Volkan Konak'ı niye sahneye çıkardınız." diyerek ateş açtı. Saldırının ardından İsmail Ç. ve yanında bulunan Seyfi D. kaçtı. Kaçan 2 kişiyi takip eden Metin Y, Ataşehir Diş Hastanesi önünde, kaçan kişilerle kavgaya tutuştu. Bu sırada Metin Y. silahını ateşleyerek Seyfi D'yi bacağından vurdu. İsmail Ç. ve Seyfi D'nin suç kayıtları

Ataşehir Andromeda rezidansın içinde bulunan Shot Bar'da sahne alan ve 50. yaş gününü kutlayan Volkan Konak, sahnede şarkı söylerken, bara İsmail Ç. ve Seyfi D. geldi. İsmail Ç, araçtan pompalı tüfekle indi. Barın girişinde barın sahibi olan amcası Nazif Ç.'ye, "Vatan haini Volkan Konak'ı niye sahneye çıkardınız." diyerek, bara ateş açtı. Mermiler barın tavanına isabet etti. İsmail Ç. ve Seyfi D'ye barın girişindeki korumalar müdahale etti. İsmail Ç. ve Seyfi D., daha sonra kaçtı. 2 kişiyi Metin Y. adlı bir kişi takip etti. Ataşehir Diş Hastanesi önünde 2 kişiyi yakalayan Metin Y. ve 2 kişi arasında kavga yaşandı.

SUÇ KAYITLARI ÇIKTI

Kavga sırasında Metin Y., Seyfi D. 'yi bacağından vurarak yaraladı. Polis, İsmail Ç. ve Metin Y.'yi olaylarda kullandıkları silahlarla yakaladı. Seyfi D. hastaneye kaldırıldı. İsmail Ç.'nin 6 kasten yaralama ve ateşli silahlar kanununa muhalefetten suç kaydı çıkarken, Seyfi D.'nin tehdit ve hakaretten kaydı çıktı.

Polis soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Olayla ilgili güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Görüntülere göre barın önüne otomobille gelen iki kişiden biri elinde pompalı tüfekle araçtan indi. Mekanın sahiplerinin akrabası olduğu öne sürülen İsmail Ç. Volkan Konak’a hakaretler yağdırdıktan sonra havaya ateş açtı.

ALİ AĞAOĞLU DA ORADAYDI

Volkan Konak'ın sahne aldığı gecede ünlü şarkıcıyı dinleyenler arasında Ali Ağaoğlu, Emel Müftüooğlu ve Elif Kaya gibi ünlü isimlerle de vardı. Konak'a sürpriz doğum günü organize eden grup silah sesleri ile neye uğradığını şaşırdı.

VOLKAN KONAK'TAN İLK AÇIKLAMA 'BENİMLE ALAKASI YOK OLAYIN'

Saldırıdan kısa süre sonra Volkan Konak’ın yapımcısı Polat Yağcı ve şarkıcı Koray Avcı mekana geldi. Yaşanan saldırının ardından gazetecilere açıklama yapan Konak; “Olayın benle alakası yok arkadaşlar. Alkollü olan mekanlarda olur böyle şeyler. Biri gelmiş havaya ateş etmiş, bana yazıp, çizmişler. Ben zaten sahnedeydim, haberim bile yok. O yüzden sorun yok. Ailem de çok üzgün...  Ben sahnedeydim şarkı söylüyordum, yaş günüm vardı, dostlarımlaydım. Bu olayın benimle hiçbir alakası yoktur” dedi.

VATAN HAİNLİĞİ BANA YAKIŞMAZ

Muhabirlerin “Size vatan haini deyip ateş açıldığı söyleniyor” sözlerine Konak, “O cümle bana yakışmaz zaten, o yanlış bir haber. Tüm dostlarım burada. Polat Yağcı, Ali Ağaoğlu, Koray Avcı hepsi burada. Ama vatan hainliği cümlesi bize yakışmaz” şeklinde cevap verdi.

TEPKİ YAĞDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, twitter hesabından "Atatürk ve vatan sevdalılarını yıldıramazsınız, sindiremezsiniz korkutamazsınız!" diye yazdı ve Volkan Konak'ın bir vidosunu paylaştı.

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen de, "Volkan Konak Karadenizdir,Türkiye’dir.Vatansever ve yurtseverliğin adam olmanın sevgi dolu insan olmanın adıdır Volkan Konak..!Alçakça saldırılara boyun eğmeyen Anadolu’nun halk ozanıdır Volkan Konak...!" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Ekrem Kerem Oktay‏ ise twitter hesabından, "Volkan Konak yurtsever, Atatürkçü, aydın bir halk ozanıdır. Gerçek vatan haini ülkemizin değerlerine, demokrasimize, farklılıklarla birlikte  yaşama irademize kurşun sıkan bu bölücü yaratıklardır" mesajını paylaştı