Volkswagen'in yöneticisi, Türk - Alman dostluğu için ringe çıktı

Volkswagen'in yöneticisi, Türk - Alman dostluğu için ringe çıktı

Alman otomotiv devleri Volskswagen ve Porsche'un Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Hück, Türk – Alman dostluğu için Avrupa Şampiyonu Boksör Fırat Arslan ile boks maçı yaptı.

Alman otomotiv devi Volskswagen Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Hück, Türk – Alman dostluğu için  Avrupa Şampiyonu Boksör  Fırat Arslan ile boks maçı yaptı. Kendisi de eski boksör olan ve aynı zamanda  Porsche'nin de Yönetim Kurulu Üyeliği ve  İşçi Konseyi Başkanlığı'nı yürüten Hück, "Şov değil, gerçek bir dövüş olacak. Bizim sloganımız 'sadece ringde dövüşebilirsiniz' olacak.  Türkiye'nin yöneticilerini Türkler seçti. Buna saygı duymak zorundayız, onlara ne yapacaklarını dikte edemeyiz" diye konuştu.

"POLİTİKACILAR KAVGA EDERSE ÜLKE İNSANLARI ÜZÜLÜR"

Almanya'da yaşayan Türklere atıfta bulunan Hück, "Politikacılar kavga ederse ülke insanları üzülür. Politikacıların tartışmaması evde anne ile babanın kavga etmesi gibidir.  Anne ile baba kavga ettiğinde çocuklar mutsuz olur. Hayat kavga etmek için çok kısa" dedi.

Almaya doğumlu  Avrupa Şampiyonu Arslan ise "Almanya'nın kalkınmasına 50 yıl önce nice Türk insanı destek oldu.  Almanya bizim ekmeğimizi çıkardığımız yer.  Türkiye ise vatanımız" dedi. Hück ve Arslan ilk maçlarını Mart 2018'de  Stuttgart'ta yapacaklar. Ardından  Türkiye'de bir maç daha gerçekleştirecekler. Hück,  Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun misafiri olarak geldiği  İstanbul'da  Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği  Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerini ziyaret etti. Hück, basın mensuplarını TİM Başkanı  Mehmet Büyükekşi,  Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca ile birlikte yanıtladı.

"KARŞILIKLI İLİŞKİ SONUCU TİCARET ARTIYOR"

TİM Başkanı  Mehmet Büyükekşi, "Biz her zaman ticaretin ayrı siyasetin ayrı olması gerektiğini savunuyoruz. Bir ülkeyle işbirliği yapmak için yıllarca çok büyük çaba harcanıyor. Karşılıklı ilişki sonucu ticaret artıyor. Biz işadamları olarak ilişkileri geliştirmek için köprü vazifesi görüyoruz" dedi.

"BİZİ STUTTGART'TA KUCAKLADILAR"

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu ise "Biz 20 gün önce  Almanya'ya Damat  Tween mağazaları açmak için gittiğimizde nasıl karşılanacağımızı merak ediyorduk. Ancak orada bizi kucakladılar. Mağazalarımızın bir tanesini  Volkswagen ve  Porsche'nin fabrikalarının bulunduğu  Stuttgart'ta açtık. Orada kariyer yapmış Türkler bizi kaynaştırdı" dedi.  Stuttgart'ın  Avrupa hızlı tren ağının merkezi olacağına dikkat çeken Orakçıoğlu, 2020'lerde tamamlanacak hızlı tren projesi ile  Stuttgart –  İstanbul arası yolculuğun 8 saate süreceğini söyledi.