Yandaş medya hedef gösterdi, savcılık soruşturma başlattı!

Yandaş medya hedef gösterdi, savcılık soruşturma başlattı!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan suç duyuruları kapsamında 32 ayrı soruşturma başlatıldı.

10 Nisan 2019 tarihli Yenişafak gazetesinin nüshasında Maltepe’de 112 görevlinin FETÖ ile irtibatlı olduğu iddia edilmişti.

Haberde; Maltepe Kaymakamlığının ilçedeki bin 93 sandıkta görev yapabilecek 3 bin 100 kamu görevlisinin listesini ilçe seçim kuruluna sunduğu ancak kurulun, listenin üzerini çizerek ilçe ve hatta il dışından 962 sandık görevlisi atadığı, anketör, berber gibi kamu görevlisi olmayan isimlerin de sandık kurulu listelerine konulduğu belirtilmişti.

Savcılıkça ihbar kabul edilerek resen soruşturma konusu olan haberde; Maltepe’de sandıklarda görev 122 kişinin ya doğrudan kendisinin ya da birinci dereceden yakınlarının FETÖ İle irtibatlı olduklarının tespit edildiği savunulmuş, bazı isimlerin teröristbaşı Fetullah Gülen’in çağrısının ardından Bank Asya’ya para yatırdığı, soruşturma geçirdiği, bazı isimlerin ise birinci dereceden akrabalarının FETÖ bağlantısı nedeniyle kamudan ihraç edildiğinin saptandığı belirtilmişti.

Bugün başsavcılık tarafından yapılan açıklamada bu haberin de ihbar niteğilinde kabul edildiği ve resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.