Yandaş medyanın İmamoğlu yalanı ortaya çıktı

Yandaş medyanın İmamoğlu yalanı ortaya çıktı

Yeni Şafak’ın asıl meselesinin Şehir Tiyatroları olmadığı anlaşıldı.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi bugün sürmanşetinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak, “Haddini bil Ekrem yoksa bildirirler” diye başlık attı.

Yeni Şafak gazetesi İBB Şehir tiyatrolarının sansür uyguladığını iddia etmiş, İBB Başkanı İmamoğlu da, “İstanbul Şehir Tiyatroları kendi hüviyetine kendi benliğine dönmesi için arkadaşlarıma talimat verdim. Oyunlarla, bu detaylarla ilgilenecek değilim, ben belediye başkanıyım” diyerek yanıt vermişti. Bunun üzerine Yeni Şafak bugün de “Haddini bil Ekrem yoksa bildirirler” manşetiyle çıktı.

Ancak Yeni Şafak’ın asıl meselesinin Şehir Tiyatroları olmadığı anlaşıldı.

Yeni Şafak gazetesinin İstanbul Topkapı’daki binasının hemen yanında bulunan İBB’ye ait boş arazi, gazete tarafından ücretsiz otopark olarak kullanılıyordu. Bugün İBB’ye ait alan, belediyenin iştiraki İSPARK tarafından herkese açılarak işletilmeye başlandı.

Sabah erken saatlerde başlayan çalışma öğlen tamamlandı ve uzun zamandır Yeni Şafak gazetesinin ücretsiz kullandığı İBB’ye ait alan, İSPARK oldu. Ayrıca İSPARK bu alana özel abonelik kabul etmeyecek.

Yeni Şafak gazetesi de bu alana araçlarını çektiklerinde, 2 saat için 7 TL, 5 saat için 9 TL, 8 saat için 12 TL ve 10 saat için 15 TL verecek.