Yaşar Okuyan: İstiklal Marşı'nın ne güftesini ne bestesini değiştiremeyeceksin

Yaşar Okuyan: İstiklal Marşı'nın ne güftesini ne bestesini değiştiremeyeceksin

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, İstiklal Marşı'nı tartışmaya açanlara sert yanıt verdi. Okuyan, Ulusal Kanal'da katıldığı canlı yayında, "İstiklal Marşı'nın ne güftesini ne bestesini değiştiremezsin. Değiştiremeyeceksin. Her ne pahasına olursa olsun söylüyorum. Sana bunu Türk milleti değiştirtmeyecek" dedi

Ulusal Kanal'da Deniz Adalı'nın sunduğu Söz Meclisten İçeri programına bu hafta Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan konuk oldu.

Okuyan, canlı yayında İstiklal Marşı'nı tartışmaya açanlara sert yanıt verdi.

İstiklal Marşı'nın ne güftesinin ne de bestesinin değiştirilemeyeceğini ifade eden Okuyan, "Sana bunu Türk milleti değiştirtmeyecek" diye konuştu.

"O MARŞTA KAN, GÖZYAŞI VAR"

Yaşar Okuyan'ın ifadeleri şu şekilde:

"Mehmet Akif merhuma, -söylemeyeyim RTÜK girer- ama p. ile başlayan lafı söyleyen o fes kafalı, sayın Cumhurbaşkanı'nın da tarih hocası. Hakaret ediyor Mehmet Akif'e ve bu Mehmet Akif ki kazanılan şiiri yazdı diye ödülü kabul etmiyor. O Mehmet Akif ki öldüğünde cebinde 5 kuruş parası yok. O Mehmet Akif ki oğlu parasızlıktan, fakirlikten, fukaralıktan Fatih'te Balat semtinde çöplüğün yanında ölü bulunuyor, aç açlıktan ölmüş. Böyle haysiyetli bir insan Mehmet Akif, kendi keyfinden yazmadı o marşı. O marşta kan var, gözyaşı var. Yok arkadaş, yok sayın Cumhurbaşkanı. Haddin değil, hakkın değil, beni iyi dinle. Bu işleri kurcalama.

"SANA BUNU TÜRK MİLLETİ DEĞİŞTİRTMEYECEK"

İstiklal Marşı'nın güftesiyle, bestesiyle oynama. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu lafı söylediği gün, İstiklal Marşı'mızın TBMM'de Kabul Edilişinin 96. Yıldönümü'nde söylüyor. Değişmeyecek arkadaş. Aha söylüyorum. Seni yüreğin yetmez. Türk milleti sana bunu ödetir. İstiklal Marşı'nın ne güftesini ne bestesini değiştiremezsin. Değiştiremeyeceksin. Her ne pahasına olursa olsun söylüyorum. Sana bunu Türk milleti değiştirtmeyecek."