Yeni bir parti daha geliyor

Yeni bir parti daha geliyor

Yeni bir parti daha siyasi arenaya çıkmaya hazırlanıyor. Gelişim ve Demokrasi Partisi Hazırlık ve Kuruluş Platformu hazırlıklara başladı. Parti, gelisimvedemokrasipartisi.com adresi üzerinden bir de çağrı yayınladı.

Gelişim ve Demokrasi Partisi Hazırlık ve Kuruluş Platformu çalışmalara başladı. Sanatçı Özlem Ağırman liderliğinde hayata geçirilen Gelişim ve Demokrasi Partisi  gelisimvedemokrasipartisi.com adresi üzerinden bir de çağrı yayınladı. 

Çağrıda yeni bir partinin kuruluşu için tüzük ve ilke tartışmaları yapıldığı belirtildi. 

Girişim tarafından yayınlanan çağrı metni şöyle:

Deniyor ki alternatif yok AKP karşısında., olmaz mı: Alternatif dürüst siyaset
Dürüst ve halkçı siyaset her zaman alternatiftir. Bu çizgide siyaset yapan var mı yok mu? Sorulması gereken soru budur ve çözüm bu sorunun cevabında gizlidir. Bugün dürüst ve halkçı siyaset yapan bir parti yok, alternatif buna hazırlanmakta. mevcut parti genetiği maalesef buna izin vermiyor, değişimi engelliyor.

Yerel siyasete korku, tehdit egemen olmasın, altı üstü yerel yönetici seçilecek.
Belediye başkan adayı hırsız mı, terörist mi, suçlu mu? Bırak YSK versin kararını öncelikle sonra yargı. Adaylara seçim öncesi yönelen adaletsiz saldırılar sandığa güveni gölgeliyor.

Seçimi halk sandıkta yapacaksa iradesinin kilitlenmemesi gerekir. Aday hakkında iyi kötü kararı o verecektir, her parti ve adayı kendi işleri, vaatleri ve hedefleri ile ortaya çıkmalıdır. İktidar baskı aracı olmamalı.

Bedavaya oy verme.

Sor partine, Engellilere yönelik ücretsiz büfeler, yaşam alanları tahsis edecekler mi? Yoksa yandaşa akrabaya rant alanları olarak mı verecekler? 

Sultangazinin fakirinden %50 indirimli alın elektiriği, Etiler’in, Bağdat Caddesi’nin, Çukurambar’ın zengininden %50 zamlı alın. Bir şekilde sosyal devlet dengeyi kurmak zorunda. Yoksa uçurum giderek büyüyor.

Fakirden fukaradan temel tüketim ürünlerinde %50 ye varan indirim, zengine %50 zam yapacaklar mı? Yapmayacaksa oy vermeyin, gene kendilerine, ailelerine rant alanı haline getirecekler kentleri, fakire, orta halliye ucuz arsa bile açmayacaklar..

Bedava oy verme, sorgula, demokrasi seni koruyan tek şeydir, Ne lider korur fakiri ne parti.