Yeni partilerin yansımaları: AK Parti’de ‘seri toplantılar’ kararı

Yeni partilerin yansımaları: AK Parti’de ‘seri toplantılar’ kararı

Babacan ve Davutoğlu'nun yeni parti adımları AK Parti'de 'milletvekilleriyle toplantılar' dahil olmak üzere bir dizi kararın alınmasına neden oldu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurmasının, Ali Babacan’ın yeni parti hazırlıklarının AK Parti içindeki yansımaları merak ediliyor. İktidar partisinin aldığı ilk kararlardan biri, önümüzdeki aydan başlamak üzere seri toplantılar yapmak. AKP kulislerine yakın isimlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, şu bilgileri verdi:

“Bu süreçte AK Parti ne yapacak?

1- Söylem,

2- Eylem olmak üzere iki ayaklı bir çalışmadan söz ediliyor.

AK Parti’nin değişimci, reformcu, hak ve hürriyetleri önceleyen, ekonomik kalkınmayı hedefleyen kimliğine dönmesi; kucaklayıcı ve özgürlükçü bir dil kullanılması; eylem olarak ise safları sıklaştırma... Ocak ayından itibaren AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle seri toplantılar yapılacak. Bunların bazısına Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Kongreler nedeniyle hem seçmenle hem de teşkilatlarla daha sık bir araya gelinecek. Bütçeden sonra kabine değişikliğinin olma ihtimali zayıf görünüyor ama yeni partilerin kuruluşuyla birlikte milletvekilleri daha kıymetli hale geldi.”