Yeni Şafak yazarı: ‘Seçimde İYİ Parti’yi yasaklamak utanç verici olur’

Yeni Şafak yazarı: ‘Seçimde İYİ Parti’yi yasaklamak utanç verici olur’

Yeni Şafak yazarı ve eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, İYİ Parti’nin seçimlere sokulmayacağı iddiasından rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, "Eğer AK Parti, İYİ Parti’nin seçime girmesini engelleyecek (varsa) kanuni sorunları ortadan kaldırırsa işte o zaman İYİ Parti’nin sonu gelmiş olur. Sessiz kalırsa bu partiyi büyütür" dedi.

Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, 3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekilliği seçimlerine İYİ Parti’nin sokulmayacağı iddialarından çok rahatsız olduğunu belirtti. Öztürk, "Eğer AK Parti, İYİ Parti’nin seçime girmesini engelleyecek (varsa) kanuni sorunları ortadan kaldırır ve ‘biz siyasi partilerle halkın karşısında, meydanlarda ve sandıkta mücadele ederiz, yasaklarla değil’ derse, işte o zaman İyi Parti’nin sonu gelmiş olur" dedi.

Öztürk, ‘AK Parti kendini inkâr etmez’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda, AKP’yi zorlayacak bir rakip olsa da İYİ Parti’yi yasaklamanın utanç verici bir çaba olacağını kaydetti. İyi Parti'nin çoğu fikirleri ve tutumuna katılmadığını ifade eden Öztürk, özetle şunları yazdı:

“AK Parti bu konuda açık şekilde taraf tutmalı ve tüm siyasi hayatı boyunca yasaklarla mücadele etmiş bir siyasi hareket olarak bu sorunu çözmelidir.

Tıpkı partilerin savcılar, hakimler eliyle kapatılmasını önleyen kanuni düzenlemeleri yaptığı gibi, bu konuda da inisiyatif almalı ve gereken adımı atmalıdır.

‘SESSİZ KALIRSA İYİ PARTİ’Yİ BÜYÜTÜR…’

Eğer AK Parti, İYİ Parti’nin seçime girmesini engelleyecek (varsa) kanuni sorunları ortadan kaldırır ve ‘biz siyasi partilerle halkın karşısında, meydanlarda ve sandıkta mücadele ederiz, yasaklarla değil’ derse, işte o zaman İYİ Parti’nin sonu gelmiş olur.

Yok eğer eski Türkiye kalıntılarının aklına uyar, bu konuda sessiz kalırsa, o zaman İYİ Parti’yi büyütür, bu seçimde olmasa da bir dahaki seçimde, yerel seçimde güçlü bir siyasi parti haline getirmiş olur.

Fakat daha önemlisi şudur: AK Parti yasaklarla mücadele etmeyi bırakırsa, kendini inkâr etmiş olur.

Ben AK Parti’nin kendini inkâr edeceğine asla inanmıyorum.”