Yeni Torba Yasa geliyor

Yeni Torba Yasa geliyor

AKP'nin Meclis'e sunmaya hazırlandığı torba yasanın içine, patronlara verilmesi planlanan aylık 75 liralık asgari ücret desteği de yer alıyor.

Dünya gazetesinden Canan Sakarya'nın haberine göre, önümüzdeki hafta AKP Grubu'nun Meclis'e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor. Ayrıca deprem bölgeleri öncelikli olmak üzere yüksek yapılaşmanın önlenmesine dönük yeni düzenlemelerde bu teklif içerisinde yer alacak. AKP Grubu diğer bir çalışmayı gerek dış ticarete gerekse iç piyasaya sunulan ürünlerin insan sağlığı, can ve mal güvenliği, çevre ve tüketicinin korunması açısından düzenleyen Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu’nda yapıyor. 

2020 yılında işverenlere asgari ücret için aylık 75 lira olarak verilmesi kararlaştırılan asgari ücret desteğine ilişkin olarak yapılacak yasal düzenleme de yine Meclis'e gelecek işler arasında yer alıyor. 

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ'NDE ERTELEME

1 Ocak'tan itibaren uygulamaya giren Değerli Konut Vergisi'nde Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla yeni bir çalışma yapılacağı açıklanmıştı. Değerli Konut Vergisi’nin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor. Vergi 5 ile 7.5 milyon lira arasındaki konutlarda binde 3, 7.5 ile 10 milyon lira arasındaki konutlarda binde 6, 10 milyon lirayı aşan konutlarda binde 10 olarak belirlenmişti.