Yeniçağ yazarından Enis Berberoğlu’na: ‘Acilen durdur’

Yeniçağ yazarından Enis Berberoğlu’na: ‘Acilen durdur’

Berberoğlu’nun kendi sağlığını, eşi ve kızının ise ruh sağlıklarını tehlikeye atacak bir eylem içinde bulunduğunu belirten ve eylemi acilen durdurmasını isteyen Orhan Uğuroğlu,  “Yargıtay Başkan ve üyelerinin vicdanları ile karar vereceklerine ve "Türkiye'de hâkim var" sloganını Türk Yargısı için ilk kez kullanan merhum Livanelioğlu'nu da haklı çıkartacaklarına inanıyorum” dedi.

İYİ Parti’ye yakın Yeniçağ Gazetesi’nin yazarı Orhan Uğuroğlu, “Gazeteciliğe başladığı günden bu yana yakından tanıdığım Enis Berberoğlu, bugün içinde bulunduğu duruma kendi sağlığını, eşi gazeteci Oya ve kızı Dilara'nın ruh sağlıklarını da tehlikeye atacak bir eylem içerisinde. Enis'ten, öncelikle sağlığına kast eden ilaç içmeme ve ailesi ile görüşmeme eylemlerini acilen durdurmasını abisi, meslektaşı olarak önemle rica ediyorum” dedi.

Yargıtay Başkan ve üyelerinin, hiçbir siyasi baskı ve mülahaza etkisinde kalmadan vicdanları ile karar vereceklerine ve "Türkiye'de hâkim var" sloganını Türk Yargısı için ilk kez kullanan merhum Livanelioğlu'nu da haklı çıkartacaklarına inandığını belirten Uğuroğlu, Berberoğlu’nun suçsuz olduğunu vurguladı.

Orhan Uğuroğlu, “Hâkim Mustafa Sabri Livanelioğlu dedi ki” başlıklı yazısında, Berberoğlu gibi Yargıtay kararını beklerken, aklına, Bahçelievler semtinde komşusu olduğu merhum Yargıtay Başkanlarından Hakim Livanelioğlu’nun geldiğini ifade ederek, Livanelioğlu’nun 1980-81 Adalet Yılı açış konuşmasındaki “Kimden gelirse gelsin, hangi türden olursa olsun tüm haksızlıklara karşı en büyük güvence, kuşkusuz bağımsız mahkemelerdir. O halde mahkemelerin kesinlikle yansız, güvenilir, her türlü kuşku ve etkilerden uzak ve saygın olması, toplumun güven ve huzuru için şarttır. Ancak bu inanç ve güvenle yaşamlarını sürdürecek ve haksızlıklar karısında "Türkiye'de hâkim var" diyebilmenin güvencesi içinde huzurlu olacaklardır” sözlerini aktardı.

‘TEHLİKELİ EYLEM’

Gazeteciliğe başladığı günden bu yana yakından tanıdığım Enis Berberoğlu’nun bugün içinde bulunduğu durumda kendi sağlığını, eşi gazeteci Oya ve kızı Dilara'nın ruh sağlıklarını da tehlikeye atacak bir eylem içerisinde olduğunu ifade eden Uğuroğlu, şunları kaydetti:

“Enis'ten, öncelikle sağlığına kast eden ilaç içmeme ve ailesi ile görüşmeme eylemlerini acilen durdurmasını abisi, meslektaşı olarak önemle rica ediyorum.

Yargıtay Başkan ve üyelerine gelince vurgulamak isterim ki hiçbir siyasi baskı ve mülahaza etkisinde kalmadan vicdanları ile karar vereceklerine ve "Türkiye'de hâkim var" sloganını Türk Yargısı için ilk kez kullanan merhum Livanelioğlu'nu da haklı çıkartacaklarına inanıyorum. Ve yine en güçlü şekilde vurgulamak isterim ki hakkındaki tüm iddiaları ve tüm savunmalarını okuduğum Enis Berberoğlu suçsuzdur. Adalet mutlaka tecelli edecektir.“