Yine çalmışlar: Binali Yıldırım'ın müjdelediği proje, Ekrem İmamoğlu'nun çıktı

Yine çalmışlar: Binali Yıldırım'ın müjdelediği proje, Ekrem İmamoğlu'nun çıktı

Binali Yıldırım'ın, "müjde" olarak duyurduğu proje, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun projesi çıktı.

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Baraçlı başkanlığında önceki gün toplandı.

Bu toplantıda alınan karar çerçevesinde; 34 LAA 001- 34 LZZ 999 aralığındaki plakalar tahditli plaka statüsüne geçti.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise, sosyal medya hesabından, geçen günlerde katıldığı esnaf buluşmasının videosunu paylaşarak, söz konusu karar için, “'Şoför Dursun’un oğlu yapar' dediler, ben de sözümü tuttum. Servisçi kardeşlerime müjde! Plaka tahdidi tamamdır, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İşte o paylaşım:

İMAMOĞLU'NUN PROJESİ ÇIKTI

Binali Yıldırım'ın, "müjde" olarak duyurduğu proje, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun projesi çıktı.

İmamoğlu, söz konusu projeyi 31 Mart seçimlerinden önce duyurmuştu.

Şöyle ki...

Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat'ta Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan’a konuşmuştu. İmamoğlu, burada servisçilerin plaka tahdidi sorunu hakkında projesini anlatımıştı.

OdaTV'nin haberine göre İmamoğlu, serviş şoförlerinin plaka tahdidi konusunda, "Şu anda servis şoförleriyle konuşuyorum onların sorunları var plaka tahdidi konusunda. Taksici esnafıyla görüşüyorum. Hepsiyle görüşeceğiz. Gelin beraber düşünelim, geleceği konuşalım diyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'na konuyla ilgili sorulan soru ve yanıt ise şu şekildeydi:

"- Taksi-UBER sorununa nasıl bakıyorsunuz? Taksilerde de bir standarta erişilememesi gibi bir problem var. Hala İstanbul’da 20 bin taksi tek merkezden yönetilemiyor mesela. Bu arada da UBER gibi yasadışı bir oluşumdan kaynaklanan sıkıntılar var...

- Bu işin bir meslek standardı yok mudur? Meslek erbablarıyla masaya oturulup konuşulmaz mı? Bakın bu işi bir standarta oturtmazsanız bu tür uluslararası tehditler, uygulamalar var denmez mi? Lokomotifi kimdir bu kentin? Büyükşehir Belediyesidir. Bu işin sokakta çatışmaya dönüşmesi hoş mu? Ya da taksi esnafının düştüğü durum, ekmek kaygısı hoş mu? Şu anda servis şoförleriyle konuşuyorum onların sorunları var plaka tahdidi konusunda. Taksici esnafıyla görüşüyorum. Hepsiyle görüşeceğiz. Gelin beraber düşünelim, geleceği konuşalım diyeceğim."

ERDOĞAN KARŞI ÇIKMIŞTI

Binali Yıldırım'ın plaka tahdidi açıklamasına, aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl önce esnaflarla buluştuğu bir toplantıda yaptığı konuşmada karşı çıkmıştı.

Erdoğan, o toplantıda, servis şoförlerinin tahdit sözü verdiğini iddia etmesi üzerine ''Ben size plaka tahdidi sözü vermedim'' dedi. Erdoğan, “Böyle bir adım atılırsa burada en büyük bedeli çocuklarımız öder, firmalar öder. Hak edilmediğiniz bir şeyi kusura bakmayın hak olarak size veremeyiz” demiş, bu sırada da bazı esnafların salonu terk etmesi ise dikkat çekmişti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öte yandan, AKP'nin, 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı İstanbul’da yapılan su indirimi ve öğrenci akbili indirimine benzer, özellikle de gençler, kadınlar ve dezavantajlı kesimlere yönelik birtakım projelerin de İmamoğlu'nun projeleriyle benzerliği sosyal medyanın gündeminde.

Binali Yıldırım'ın, "müjde" olarak duyurduğu paylaşımın altına ise, sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sayıda yorum yapıldığı fark edildi.

Yapılan yorumlarda, "Teşekkürler İmamoğlu" paylaşımları dikkat çekti.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İmamoğlu'da konuyla ilgili olarak, sosyal medya hesabından, "Bizi takip etmeye devam edin" mesajı paylaştı.

İmamoğlu, "İstanbul'da servis esnafının tahdit sorununun da çözülmesine vesile olduk. Kimsenin sesi çıkmazken Şubat ayında '6 ay içinde bu sorunu çözeceğiz' demiştik ve biz gündeme getirince çözüldü. Bizi takip etmeye devam edin" dedi.

İmamoğlu'nun mesajı şu şekilde:

PLAKA TAHDİDİ NE DEMEK

Toplu taşımacılık sisteminin geliştirilerek bireylerin en üst düzeyde ulaşım hizmeti alabilmesinin sağlanması, korsan taşımacılık ve plaka karaborsacılığı gibi usulsüzlüklerin önlenmesi, ayrıca çalışan şoför esnafının haklarının korunmasının sağlanması amacı ile dolmuş, minübüs, taksi, servis gibi araçlara verilecek plaka sayısının sınırlandırılmasına denir. Bu tahdidinin ticari araçlar tarafından yaptırılması zorunludur. Yaptırılmaması halinde tahditsiz araçlar hakkında cezai işlem uygulanır.