Yine Gökçek yine israf

Yine Gökçek yine israf

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek'e ait olan stadyum için belediye bütçesinden 2 milyon para harcamış,

Ankara Büyükşehir Belediye Bakanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek'in başkanlığını yaptığı Osmanlıspor’a 25 yıllığına ücretsiz verilen ve adı, “Osmanlı Stadyumu” olarak değiştirilen Yenikent Stadyumu için belediye bütçesinden bir yılda 2 milyon lira harcandığı ortaya çıktı. Sincan Kaymakamlığı, Osmanlıspor’un kullandığı tesise ilişkin 21 Haziran’da aldığı tahliye kararını hayata geçirmedi.
BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Kulüp ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında imzaladığı protokol ile tesisler 25 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne geçti. Tesislerin toplam büyüklüğünün 75 bin 115 metrekare olduğu öğrenildi.

İşletme hakkı kulübe devredilen spor alanları ve müştemilatlarına ait elektrik, su, atıksu ve doğal gaz giderlerinin Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılandığı ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenikent Stadı için Kasım 2018 – Ekim 2019 dönemleri arasında toplam 2 milyon 58 bin 988 TL harcadı. Tesisin aylık ortalama giderinin 171 bin 582 TL olduğu belirlendi.