YPG yanlısı muhabir sahte fotoğraf gösterdi, Yıldırım sert çıktı

YPG yanlısı muhabir sahte fotoğraf gösterdi, Yıldırım sert çıktı

Basın toplantısında, terör örgütü YPG yanlısı muhabir, Afrin’de katliam olduğunu öne sürerek, sahte fotoğraf gösterdi. Adının Armanc Agid Nerweyi olduğu öğrenilen YPG’li muhabir’e Yıldırım çok sert tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği basın toplantısında, adının Armanic Agid Nerqeyi olduğu öğrenilen terör örgütü YPG yansılı muhabir, Afrin'de katliam olduğunu iddia ederek, sahte fotoğraflar gösterdi.

Söz konusu duruma çok sert tepki gösteren Başbakan Yıldırım, YPG’li muhabire, 'Propaganda yapma. O elindeki fotoğraflar sahte. Gerçeği görmek istiyorsan Afrin'e gel'' dedi.

"BİZE YALAN YANLIŞ RESİM GÖSTEREN…"

"Mülteci konusu tek başına bizim sorunumuz değil, bizim ürettiğimiz bir sorun da değil. Bu sorunların hiçbirini başlatan da biz değiliz. Biz sadece sonuçlarına katlanıyoruz." ifadelerini kullanan Yıldırım, "Suriye'deki savaşı biz başlatmadık. Oradaki mülteci akını biz başlatmadık ama orada canını kurtarmaya çalışan 3,5 milyon insanı biz bağrımıza bastık, ekmeğimizi paylaştık. Bize yalan yanlış resim gösteren arkadaş bu gerçeği görsün. Ne yaptığımızı bütün dünya biliyor. Dolayısıyla alnımız ak. Yaptığımız işi biliyoruz." diye konuştu.