YSK'dan Demirtaş için yeni 'talimat' açıklaması

YSK'dan Demirtaş için yeni 'talimat' açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'li rakibi Selahattin Demirtaş için söylediği “Arkadaşlara YSK’yle görüşün, gitsinler orada cezaevinde çekimi yapsınlar dedim. Zaten bunlar canlı yayın değil, malum” ifadeleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

YSK Başkanı Sadi Güven, tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT konuşması hakkında şunları söyledi:

"HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın TRT'deki konuşmasıyla ilgili YSK'ye talimat verildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Madem Demirtaş'ın avukatları TRT konuşmasının cezaevinde çekilmesini istiyor, biz de orada çekelim dedik, bu yönde karar aldık, TRT ekibini oraya gönderdik. Kararımızı ne şekilde aldığımız belli."

YSK, bugün Cumhuriyet gazetesine 'Erdoğan'ın açıklamasında olduğu gibi bir talimatın kendilerine gelmediğini' açıklamıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın YSK'ya yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Tutuklu olan kişi aday olamaz, olmamalı. Çünkü bu bir kaçamak yoldur. Buna niye biz öyle fırsatı verelim? Öyle ya da böyle şimdi bu şartlar içerisinde tabii gelecek, işte 5 dakika ya da 10 dakika neyse TRT’de konuşmasını da Edirne’de cezaevinden çekim yapılmak suretiyle yapacak. Bunlar kalkıp, iktidar engelledi diye bir rant elde etmenin gayreti içerisine girebilirler. Mağduriyet pozisyonuna girebilirler. Ben arkadaşlara onu söyledim. Bırakın dedim. Mağduriyet imkânını bunlara vermeyin. Bırakın. YSK’yle görüşün. Gitsinler orada cezaevinde çekimi yapsınlar. Zaten bunlar canlı yayın değil malum. Ondan sonra konuşması neyse bu konuşması yayınlanır. Olay bu.”