YSK’nin kararı sonrası üniversiteliler de adalet arayışında

YSK’nin kararı sonrası üniversiteliler de adalet arayışında

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesiyle ‘Her Şey Çok Güzel Olacak Üniversiteli’ çatısı altında toplanan binlerce üniversiteli, okullarının yanı sıra İstanbul’un birçok ilçesinde adalet arayışlarını sürdürüyor.

YSK’nin, İBB Başkanlığı seçimini iptal etmesi ve seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının geri alınmasıyla yaşanan hukuk katli üzerine “Bir şey yapmalı” diyerek birleşen binlerce üniversiteli, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak Üniversiteli’yi kurdu. Üniversiteliler, 12 Mayıs’ta başlayan kampanya çalışmalarını, okulların dönem sonu olması nedeniyle mahalle ve sokaklara da taşıdı. 

Çalışmalarını 4 ana eksende yürüttüklerini söyleyen kampanya koordinatörlerinden Mert Aslan, “Beşiktaş’ta olmak üzere birçok ilçede stant komisyonu, seçmen yaş ortalamasının 35 yaş altında olan mahallelerde çalışma yapmak üzere saha komisyonu, öğrenci yurtlarının yazları kapalı olması dolayısıyla ikameti bu yurtlarda bulunan yaklaşık bin üniversiteli arkadaşlarımızla iletişime geçerek yardımcı olmak üzere yurt komisyonu ve YSK’nin gerekçeli kararını tarafsız bir şekilde anlatmak ve hukuk eğitimlerinin koordine etmek üzere hukuk komisyonuyla çalışmalarımızı sürdürdük ve devam ediyoruz” dedi. YSK’nin iptal kararının ‘hukukun üstünlüğünü’ değil ‘üstünlerin hukukunu’ esas alınarak hukuk devletinin zedelediğini vurgulayan Aslan, “Hukuk komisyonumuzla beraber ortaya koyduğumuz ‘Seçim Sürecinin Genç Hukukçuya Sor’ çalışmamızla ulaşabildiğimiz tüm seçmenlere anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet'ten Beste Ergün'ün haberine göre, gençlerin İmamoğlu’ndan beklentilerinin son derece somut olduğunu belirten Aslan, “İktidar eliyle oluşturulan, bugün kampüs içerisinde bizzat sorunlarını yaşadığımız ekonomik uçurumu mümkün olduğunca gidermeye yönelik çalışmalarını öncelikli olarak yapılmasını ve bilgiye erişimin ve ders çalışma olanaklarının ekonomik koşullara bakılmadan eşit standartlarda erişilebilir olmasını bekliyoruz. Özellikle İstanbul Genç Kart, 75 bin üniversiteliye burs imkanı, 10 ilçede 10 Gençlik Merkezi ve 10 bin üniversiteli için öğrenci yurtları projelerinin tarafsız bir şekilde takipçisi olacağız” diye konuştu.