YSK'nın Tunceli kararıyla ilgili basın açıklaması yapıldı

YSK'nın Tunceli kararıyla ilgili basın açıklaması yapıldı

YSK'nın Tunceli'de belediye meclis üyelerinin mazbatalarını gasp etmesiyle ilgili belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

31 Mart Seçimleriyle ilgili YSK hukuksuzlukları hız kesmeden sürüyor. Yerel seçimlerden önce YSK'nın koyduğu kriterlere uygun olduğu belirtilerek adaylıkları kabul edilen TKP ve HDP Belediye Meclis Üyelerinin mazbataları KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle iptal edilmişti.

Tunceli Belediyesi binasının önünde bugün TKP Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye meclis üyesi Candan Badem ve HDP belediye meclis üyeleri Özcan Ateş, Metin Kılıç ve Hıdır Demir bir basın toplantısı düzenlediler. Kararın "Asla kabul edilemez" olduğunu söyleyen belediye meclis üyeleri, "Hukuksuz ve siyasi bir karar" olarak nitelendirdiler.

Yapılan ortak açıklamada halkın verdiği mazbatalarla göreve başladıklarını belirten belediye meclis üyeleri, adaylıklarını kabul eden YSK'nın, iptal kararıyla birlikte kendisini inkar ettiğini ve hiçbir anayasal dayanağı olmadığını söylediler.

Ortak açıklamadan sonra söz alan TKP Belediye Meclis Üyesi Candan Badem, seçim öncesinde KHK ile ihraç edilmiş adayları kabul etmiş gibi görünen YSK'nın tuzak kurduğunu belirtti. Badem sözlerinin sonunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halka hizmet edeceğini ve seçilmiş belediye başkanının yanında olacağını vurguladı.