Yurt, CHP İstanbul’un nabzını tutuyor

Yurt, CHP İstanbul’un nabzını tutuyor

CHP’de sıra İzmir ve Ankara’dan sonra İstanbul İlçe Başkanlığı seçimlerine geldi. CHP’nin 677 delegesi 13 Ocak’ta sadece il başkanını değil, 3-4 Şubat’ta yapılacak olan 176 Büyük Kongre delegesini de belirleyecek.

Cihan GÜNER & Süleyman KILIÇ

CHP’de sıra İzmir ve Ankara’dan sonra İstanbul İlçe Başkanlığı seçimlerine geldi. YURT olarak bu hafta konuşmak isteyen ‘adayların tamamına’ mikrofon uzatmaya, görüşlerine ‘ayna tutmaya’ İstanbul’daki 39 ilçe başkan adayları ile devam edeceğiz. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın ‘kaptanlığında’ Başkanvekili Orhan Örtmez, Hakkı Sağlam, Oruç Oymak, Muharrem Çatalkaya ve Bahar Günçiçek başta olmak üzere, il yöneticileri ile yürütülen kongreler, ‘demokrasi şöleni ve maratonu’ halinde geçiyor.

Empoze edilmek istendiği gibi CHP örgütleri kavga etmiyor, sadece demokratik yarış içinde... Kongrelerin sağlıklı yapılması adına ilçe kongrelerine bir hafta ara verilmesi üzerine, CHP içinde ‘huzursuzluk’ bekleyenlere en güzel cevap CHP Ankara Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Tekin Bingöl’den ve İl Başkanı Cemal Canpolat’tan geldi. İkisi de işi iç kavgaya götürecek bir durum olmadığını anlattı. Tekin Bingöl yirmi4.com.tr’e verdiği demeçte, “Bazı teknik ve tüzükten kaynaklanan sıkıntılar olabilir diye geçici durdurma kararı alındı. O sorunlar gözden geçirildi ve yeniden devam kararı alındı” diyerek ‘öküz altında buzağı arayanlara’ da cevap vermiş oldu.

39 ilçedeki son durum

257 bin aktif üye, 14 bin 249 mahalle delegesini seçti. Önümüzdeki cumartesi ve pazar günü toplam 39 ilçede 14 bin 249 delege, ilçe yönetiminin yanı sıra 13 Ocak’ta yapılacak olan İstanbul İl Başkanlığı seçiminin kaderini belirleyecek olan 600 ismi belirleyecek.

Tüzük gereği mevcut il yönetiminden dört, il disiplin kurulundan dokuz ve 27 milletvekilinin oluşturduğu 77 kişilik doğal delegenin katılımı ile 677 delege de İstanbul Başkanı ve yönetimi seçilecek. CHP’nin 677 delegesi 13 Ocak’ta sadece il başkanını değil, 3-4 Şubat’ta yapılacak olan 176 Büyük Kongre delegesini de belirleyecek. Doğal delegelerle toplam 215 isim İstanbul’u, Büyük Kurultay’da temsil edecek. Böylece 22 Mayıs’ta başlayan siyaset ve demokrasi maratonu 260 gün sonra tamamlanacak. CHP, siyasette uzlaşma kültürünü, demokratik geleneklere ve kurallara bir kez daha uymuş olacak.

SÜLEYMAN KILIÇ VE CİHAN GÜNER’İN KALEMİNDEN… BUGÜN YURT GAZETESİ’NDE…