Yurt gazetesi özel haberi: Bir Çinli işadamı daha kayıp

Yurt gazetesi özel haberi: Bir Çinli işadamı daha kayıp

Adana'da sakatat ticareti yapan 50 yaşındaki Çinli iş adamı Junhuai Jia 21 gündür kayıp. İstanbul'da kaybolan iş adamının yeğeni Xusong Hao, Yurt Gazetesi'nden Muzaffer Susamış'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Adana'da sakatat ticaretiyle uğraşan 50 yaşındaki Çinli iş adamı Junhuai Jia'dan 21 gündür haber alınamıyor. Dayısının 15 Kasım'da Pekin’den İstanbul’a geldiğini, oradan Balıkesir’e mal almak için gittiğini söyleyen Hao, "Uygurlara ait Çapa Turgut Özal Millet Caddesi’ndeki Kunlun otelinde 4 gün konakladı. Yanında Olia isminde Uygur asıllı tercüman bir kadın vardı. Kasım ayının 20’sinde, 9: 53'de otelden çıkış yapmış. En son, aynı gün 11: 00'da konuştum. Tercüman kadın da yanındaydı. Hangi havalimanına gideceğini sordu, İstanbul Havalimanı dedim. Akşam 5'de uçakla Adana'ya gelecekti. Havalimanında bekledik, dayım uçaktan inmedi. Telefonu kapalı, tercümanın da telefonu kapalı. 21 gündür ulaşamıyoruz" dedi.

ARAMAK İÇİN İSTANBUL'A GELDİLER

Dayısını bulmak için İstanbul'a gelen Xusong Hao, Çin Konsolosluğu’na gittiklerini, onların kendilerini polise yönlendirdiğini belirtti. Polise verdiği ifadede dayısını bulmak için İstanbul'a geldiğini belirten Hao, "Tercüman Olia'dan şüpheleniyorum. Dayımın kimseyle husumeti yoktur" dedi.

Konunun detaylarını Yurt Gazetesine anlatan Hao,"Kamera kayıtlarında dayımın 9: 53'de tek çıktığı görülüyor. Kendisi Türkçe bilmediği için tercümansız bir yere gidemez. Olia'yla dışarıda buluştuğunu düşünüyorum" dedi.

KAÇIRANLAR IŞİD’Lİ OLABİLİR Mİ?

Xusong Hao'nun verdiği ayrıntılar geçen Ekim ayında ölü bulunan Çinli iş kadını Lisha Yu hatırlattı. Lisha'nın cesedi Bilecik'te bir çiftlik evinde bulunmuştu. Çiftlik evinin sahibi Uygurlu, şüpheli Reina saldırısına karışan IŞİD’li Yunuscan T. çıkmıştı.

Hao’nun açıklamaları, Çinli iş insanları kayıplarının bağlantılı olabileceği şüphesini doğurdu. Emniyet soruşturmayı çok yönlü araştırırken, her ihtimali de göz önüne alıyor.

Polisin kendilerine “Bindiği arabayı bulduk, inceliyoruz” dediğini söyleyen Hao, Cumhuriyet Başsavcılığına da ifade verdi. Çinli iş adamının akıbeti merak ediliyor.

Özel Haber: MUZAFFER SUSAMIŞ