YURT ÖZEL | Darp edilen avukattan mesaj var

YURT ÖZEL | Darp edilen avukattan mesaj var

Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edilerek gözaltına alınan Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nu ev hapsinde ziyaret eden meslektaşları Sürenoğlu'nun moral olarak iyi durumda olduğunu belirtti.

YURT ÖZEL

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğünü nedeniyle Çırağan Sarayı önündeki yolun kapatılmasının sebebini soran Avukat Sertuğ Sürenoğlu, korumalar tarafından darp edilmişti. Sürenoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla zorla tutanak imzalatılarak bir gece gözaltında kaldıktan sonra sulh ceza hâkimi tarafından ev hapsine alınmıştı. 

Sürenoğlu'nun gözaltına alındığı görüntüler dün ortaya çıktı. Görüntülerde savcılığın 'Cumhurbaşkanına hakaret etti' iddiasının aksine Sürenoğlu'nun söylediği tek şeyin "Bir düğün için mi" olduğu görülüyor.   

Şu anda 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla ev hapsinde tutulan Avukat Sürenoğlu'nu ziyaret eden meslektaşları moralinin iyi olduğunu belirtti. 

Sürenoğlu'nu ziyaret eden meslektaşları arasında yer alan Avukat Özge Demir YURT'a yaptığı açıklamada, "Meslektaşımız psikolojik olarak iyi durumda. Almış olduğu dayanışma mesajlarıyla dirençli ve umutlu. Moral bozukluğu yok. Biz yanındayken de sürekli destek mesajları, telefonları aldı. Hukuki süreç devam ediyor. Kendisinin bana verdiği bilgiye göre dosya Adalet Bakanlığı'na gönderilmiş, kovuşturma izni için. Bize olay günü hakarette bulunmadığını ve ne olduğunu anlayamadan darp edildiğini söyledi" ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Demir, Avukat Sürenoğlu'nun kendisine gösterilen destekten dolayı herkese teşekkür ettiğini ve hukuk mücadelesinin sürdüğünü söylediğini aktardı.