Yurttaş şikayetçiydi, Mansur Yavaş talimat verdi

Yurttaş şikayetçiydi, Mansur Yavaş talimat verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Asfalt Katılım Payları' ile ilgili düzenleme talimatı verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yurttaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen 'Asfalt Katılım Payları' ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması talimatı verdi. 

Yurttaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için ilk etapta asfalt katılım bedellerinin tahsilatı durdurulurken, tapulara konulan şerhler de kaldırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yollara döşenen asfaltlar nedeniyle yurttaşların alınan asfalt katılım paylarını ödemeyenlerin tapularına konulan şerhlerin kaldırılacağı bilgisini veren Mansur Yavaş, “Şimdiye kadar üzerine düşülmemiş bir konu, asfalt katılım payları idi. Belediye bu ödeme kalemi nedeniyle Ankaralıların tapularına şerh koydurmuş. Şimdi şerhlerin hepsini kaldırıyoruz ve Meclis kararıyla da bu paraların hiçbirini almayacağız” dedi.  

Gelecek süreçte Meclis gündemine taşınacak Başkanlık yazısı ile asfalt katılım payları için mahsuplaşmaya gidileceğini söyleyen Yavaş, “Meclis kararıyla daha önce haksız yere ödeyenlerle belli bir takvime bağlayarak mahsuplaşmaya gideceğiz. Yani parayı haksız yere ödediğini bize bildirip, haksızlığı tespit edilen vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.