Yurttaşlardan komisyon tepkisi: Torbacı AKP!

Yurttaşlardan komisyon tepkisi: Torbacı AKP!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne CHP tarafından verilen 'uyuşturucu ile mücadele komisyonu' kurulma önerisi, AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi.

Yurt Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne CHP tarafından verilen 'uyuşturucu ile mücadele komisyonu' kurulma önerisi, AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi.

İBB Meclisi'nde yeni dönemin 2. oturumu dün gerçekleştirildi. Canlı yayınlanan oturuma; AKP grubunun, CHP'nin komisyon önerilerine verdiği 'retler' damgasını vurdu.

CHP'nin 'uyuşturucu ile mücadele' ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği' başlıklarında kurulmasını önerdiği komisyonlar, AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. Sosyal medyada AKP ve MHP'nin uyuşturucu konusundaki sicilini gündem eden yurttaşlar, kullanılan ret oylarının geçerli hiçbir nedeninin olamayacağına, AKP ve MHP'nin uyuşturucu kullanma oranının yükselmesinden bir beklentisi olup olmadığına yönelik paylaşımlarda bulundu.

İşte o partilerin uyuşturucu ile anıldığı bazı haber başlıkları:

> Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Seferli Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Kaya Filiz, uyuşturucu madde imalatı ve kenevir ekimi suçlamasıyla tutuklandı. Mahkeme, Kaya Filiz’i “uyuşturucu madde imalatı ve yasa dışı kenevir ekimi” yaptığı iddiasıyla tutuklayarak Ünye Cezaevi’ne gönderdi

> AKP Zonguldak İl Teşkılatı kurucu üyelerinden ve AKP Devrek İlçe Teşkılatı Başkanlığına da aday olan Mustafa Taşçı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı. Operasyonda, 4 bin 565 uyuşturucu hap, 216 gram esrar, 6 tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu satışından elde edilen para ele geçirildi.

> İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti ile ilişkisini reddeden AKP’li Kuzu’nun görüntüleri ortaya çıktı.

> Van'da polis ve jandarmanın düzenlediği uyuşturucu, adam kaçırma, işkence ve haraç operasyonunda aralarında Başkale AKP İlçe Başkanı Ejder Yağızer'in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

> AKP'nin Ağrı Diyadin İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Yardımcı, bir polis memuru ile birlikte 1 buçuk milyon lira değerinde eroin ile yakalandı.

> AKP’li Çaydeğirmeni Belediyesi’nin Belediye Meclis Üyesi Şaban Postal ve Mehmet Postal uyuşturucudan gözaltına alındı.

> İzmir polisinin sürdürdüğü operasyon sonrasında gözaltına alınanÜlkü Ocakları Ege Bölge Başkanı Abidin Bilgin ile 11 kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda esrar ve kokain ele geçirildi.

> Araçtaki B.P. ve V.Ö'nün üzerinde ruhsatsız 2 tabanca ile 22 mermi bulundu. Araçtaki B.A'nın ise Kuşadası 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ''uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak'' suçundan arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan 3 kişiden B.P'nin Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı olduğu öğrenildi.

Uzunçiftlik eski Belediye Başkanı ve AKP üyesi Yaşar Sönmez, kendisine ait 41 plakalı bir jeeple 91 kilo 900 gram esrar taşırken yakalandı.

Yurttaşların #TorbacıAKP hashtagini kullanarak paylaştığı bazı tweetler: