Zorunlu bir açıklama!

Zorunlu bir açıklama!

29 Ocak 2012 tarihinde yayınlanmaya başlayan Bağımsız, Muhalif Halk Gazetesi YURT, bir yandan ‘baskı altında’ tutulurken, maalesef diğer yandan da YURT Medya Grubu’nda söz sahibi olmaya çalışan sözde muhalif unsurlar tarafından yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Yıllardır süregelen bu saldırılara karşı şu ana kadar hiçbir aleni harekette bulunmadık.

Bir iç kavga görüntüsünden dikkatle kaçındık. Belki bu unsurlar, insafa gelir, çok iddialı oldukları demokrasi ve özgürlük adına YURT’un yaptığı gibi cevap hakkını aynı haberde paylaşmayı akıl ederler diye boşuna bekledik.

Yayınlarında Türkiye’yi yönetemeyen muktedirleri muhatap alırlar dedik ama nerede?

Tam tersi, 7 yıldır medyadaki bütün olumsuzlukların kaynağı YURT ve Durdu Özbolat olarak gösterilmeye çalışıldı. Son olarak kendisine yazar tanımlaması yapan küfürbaz ve ağzı bozuk Hakan Gülseven isimli kişi, akla hayale gelmeyecek iftiralarda bulundu.

Üzüntümüz bu değil! Bu hezeyanları ciddi sayılabilecek yayın kuruluşlarının haber olarak yayınlama çabalarıdır. Hele hele kartvizitinin önüne CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul eski milletvekili yazanları görünce uzun suskunluğumuzu bozmak zorunda kaldık.

Bunun için okuyucularımız başta olmak üzere kamuoyundan özür diliyoruz.

Ancak şu noktaların bilinmesi için hukuki haklarımız saklı kalmak şartıyla aşağıdaki satır başlarını ve soruları kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

1 - HANGİ yayın organında haber, her zaman ‘CHP Eski Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu YURT' diye başlar? Bu haber dili olabilir mi? Ama aleyhte yayın yapmak adına bunu yapan yayın organları var.

2 - GAZETELERİN Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’nü hangi gazete patronu belirler? Belirlemez. Bu sebeple YURT Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürleri de dönemin Genel Yayın Yönetmenleri tarafından belirlenmiştir. Durdu Özbolat’a 23 milyon dolardan fazlaya malolan YURT Medya Grubu’na 400’ün üzerinde dava açılmıştır. Üç yıldır davalarla boğuşmakta olan yönetimimiz, mümkün olduğunca bu davalara karşı maddi manevi katkı sunmakta, hukukçu takviyesi ve mali destek
sağlamaktadır.

3 - CENGİZ Erdinç, Orhan Şahin, Bahadır Akdeniz, Selçuk Arslan ve Sibel Topaktaş’ın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü sıfatıyla muhatap olduğu her adli kovuşturmada ve davada, avukatlarımız ve mali imkânlarımızla arkadaşlarımızın yanlarında durduk, durmaya da davam
edeceğiz. Hakan Gülseven’in bile.

4 - GAZETECİ ve yazar olduğunu söyleyen Hakan Gülseven isimli çalışana gelince; kendisi sürekli anlaşılması güç, uzlaşmaz bir tavır sergilemiştir. Değişik taleplerle karşımıza çıkmıştır. Önce yazılarına ara vermiş, sonra emekli olmak istediğini söylemiştir. YURT olarak, üzerimize düşeni de yapmışızdır. Bu yetmemiş, devrimci parkasıyla gazeteye gelerek, bir büyük bankanın genel müdürü hakkındaki (daha sonra davaların bir bölümünü kazandığımız) yayınların kesilmesini istemiştir. Bunu isterken de o genel müdür ile arkadaşlığını gerekçe göstermiştir.

5 - YURT Grubu ve yönetimi olarak ‘küfür ve hakaret erbabı’ Hakan Gülseven’in hakkında kaç ‘kişisel’, kaç ‘sorumlu yazı işleri müdürü’ davası var bilemiyoruz. Kurum hukukçularımız, kendisini Gülseven’in avukatı ve arkadaşı olarak takdim eden Yalova Barosu’na bağlı Avukat İpek Hanım’a, yayın yoluyla konuşulmasının bizim açımızdan karşı dava açma gerekçesi sayılacağını ve bu yöntemle sorunun çözemeyeceğini anlatsa da çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Cezaların bir ya da birkaçını YURT Grubu içinde bulunduğu bütün maddi sıkıntılara rağmen ödemiştir. Ancak Hakan Gülseven’in seri davalarına yetişmek zordur. Bir kısmının küçük yaşta çocukların resimlerini ve isimlerini açık yazarak yayın kurallarını ihlal, bir kısmının ise köşe yazılarındaki kişisel hakaretleri içeren 10 adet dava olduğu söylenmiştir. Ancak bu davalarda savunma yapabilmemiz için, bütün ısrarlarımıza rağmen Hakan Gülseven yeni yönetime ve kurum avukatına vekâlet vermemiştir. Sadece cezaların ödenmesini istemekte, 90-100 bin TL tutarında olduğunu söylediği bu davalar ile ilgili dosya içeriği vermemektedir. Bu bedelin şahsı adına ödenmesini medya baskısı ile istemekte, bu isteğinde de Durdu Özbolat’ın siyasi kimliğini kendisine karşı adeta koz olarak kullanmaktadır. Bu yanlıştır, bu yanlışlığa alet olacak kadar ön yargılı olmak da doğru değildir.

Biz şimdiye kadar hiçbir YURT çalışanı ile polemiğe girmedik. YURT Yönetimi bu kuruma katkısı olan ve emeklerinin bir bölümünü maaş ve alacak olarak bırakan meslektaşlarımızın farkındadır. Onlara minnet duyuyoruz. Zaten bir çoğu ile de halen birlikteyiz. Muhalif medya sahibi olmanın büyük mali riskleri var. Durdu Özbolat da bu maddi riskleri yıllardır sadece öz kaynağı ile yiğitçe taşımaktadır. Ya bu yayını yapan eski Genel Yayın Yönetmenleri? Bu manşetleri Durdu Özbolat atmadı ki? Bu riskleri, bazı çalışanların hiç hak etmedikleri halde maaş mağduriyeti olarak yaşadıkları gerçektir. Bu arkadaşlarımızdan bir kısmı mahkeme yolunu kullanma hakkını tercih etmiştir. Doğal haklarıdır. Bir kısmı ise kullanmamıştır. Bu arkadaşlarımıza her zaman kapımız açıktır.

YURT Gazetesi’nde son bir yıldır maaş alacağı olan bir çalışan yoktur. YURT Gazetesi’nin mevcut çalışanları, maaşlarını peşin almaktadır. Bunun da bilinmesinde fayda var…

Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

Yurt Gazetesi Yönetimi…