Güzel kitaplar

Sevgili okuyucularımız bundan sonra haftada bir sizden gelen kitapları tanıtacağım.

 Güzel kitaplar

İlk kitabımız; Kaya Ataberk'in kaleme aldığı ve ileri yayınlarından çıkan "Pusudaki Cemaatler" adlı eseri.. Kitabın tanıtımında şu bilgiler yer alıyor; 

"Türkiye son bir buçuk yıl içinde Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasal krizini yaşadı. Krizin merkezinde bir cemaat, “FETÖ” vardı… Önce siyasetten ticarete her alanda örgütlenerek bir “imparatorluğa” dönüşmüş, ardından da bir paralel devlet örgütlenmesiyle devlete el koymayı denemişti. 15 Temmuz 2016’dan bugüne Türkiye FETÖ’den önemli ölçüde temizlendi. 

Peki ya FETÖ’den sonra ne olacak? Tarikatlar ve cemaatler tehlikesi bitti mi? Yeni “FETÖ”ler ortaya çıkabilir mi? Aynı korkunç senaryo yeniden oynanmaya kalkılabilir mi? Türkiye şimdi “Pusudaki Cemaatler”i tartışıyor. Nakşibendiler, Nurcular, Menzil, İsmailağa, İskenderpaşa, Işıkçılar, Nesilciler, Kırkıncı Hocacılar, Aczmendiler ve diğerleri…"

Kaya Ataberk “Pusudaki Cemaatler”de hem tarikatların, cemaatlerin tarihini ele alıyor, hem de Türkiye’de yarattıkları güncel tehdidin boyutlarını inceliyor. “Pusudaki Cemaatler” sadece bilgilendirici bir kitap değil, aynı zamanda uyarıcı bir kitap. “Pusudaki Cemaatler”in önemi burada: “Yeni FETÖ”leri engellemek, her şeyden önce onları tanımakla mümkün. Atatürkçü, ulusalcı, Türk milliyetçisi, vatansever okurlar kapıdaki tehlikeyi tanımak adına “Pusudaki Cemaatler”de çok şey bulacaklar.

Güzel kitaplar

İkinci kitabımız; Merzifonlu yazar Muhsin Salman'ın "Bir Dağ Masalı" adlı yapıtı. 

Kitap hakkında Baygenç Yayıncılık'tan Arslan Bayır kitabın arka kapağına bakın neler yazmış; 

"Muhsin Salman, mizah ustalarımız Aziz Nesin, Muzaffer İzgü, şair Eşref, Neyzen Tevfik, Ruhsati, Nefi... gibi ozanlarımızın devamıdır. Bir yerde Dede Korkut gibi bilge ders verirken; bir yerde Deli Dumrul gibi haksızlıklara başkaldırı vardır dizelerin içinde. 

İyisi mi kitabı okuduktan sonra; dağ mı masalı doğurmuş, masal mı dağı bağırtmış kararı siz verin değerli okurlar."

Önceki ve Sonraki Yazılar