Ankara teyakkuzda! Meteoroloji, AFAD, Belediye Valilik hepsi uyardı!

Ankara teyakkuzda! Meteoroloji, AFAD, Belediye Valilik hepsi uyardı!

Ankara dün kenti teslim alan sele karşı bugün de teyakkuza geçti. Kentin yetkili organları vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ankara'da kuvvetli yağış beklendiğini duyuran Ankara Valiliği ve AFAD, sel ve su baskınlarına karşı halkı uyardı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN SEL VE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Valiliğin açıklamasında, "Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

AFAD ANKARA VE BAZI KENTLERİ SEL KONUSUNDA UYARDI

AFAD tarafından sosyal medyadan paylaşılan açıklamada ise, "Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri çevreleri ile Adana'nın ve Mersin'in kuzeyi, Bolu’nun ve Sivas'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

 

"DERE YATAKLARI VE RİSKLİ ALANLARDAN UZAK DURUN"

Ayrıca Ankara'da Ayaş, Kahramankazan, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde şiddetli yağış beklendiğini de aktaran AFAD, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN VATANDAŞLARA "DİKKATLİ OLUN" UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da benzer uyarılar yapıldı. ABB, "Ankara’nın Bağlum/Keçiören bölgesinde sağanak yağış başladı. Belediyemiz, kentin genelinde ilgili tüm birimlerinden 1297 araç ve 3130 personeliyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz." açıklamaları yapıldı.