Ankara'da afet düzeyinde yağış! Peş peşe uyarılar geldi

ABB Başkanı Mansur Yavaş Başkent'te afet düzeyinde yağmur beklendiğini duyurarak izinlerin kaldırıldığını duyurdu. Valilik ise su baskınları yaşandığı ancak can kaybı olmadığını açıkladı.

Ankara son iki gündür sağanak yağışlara teslim oldu. Birçok bölgede su taşkınları yaşandı, ev ve iş yerlerini su bastı. Araçlar yollarda kalırken, sokak aralarında istenmeyen manzaralar ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da kuvvetli yağışın afete sebep olabileceği belirtildi. İlgili ekiplerin tüm izinlerinin kaldırıldığını belirten Yavaş, 1252 araç ve 3392 personelle teyakkuz halinde olduklarını söyledi; ayrıca paylaşımına bir de YouTube linki ekledi.

Yavaş, “İlgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz" dedi.

mm.webp

Ankara Valiliği, “İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddi mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir” açıklaması yaptı.

CAN VE CİDDİ MAL KAYBI YOK

Ankara Valiliği, bugün Twitter hesabından bugün kentte etkili olan yağışlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddi mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir. Kamuoyuna duyurulur"

ekran-goruntusu-2023-05-30-165115.png