Hafta sonu için alarm verildi

Hafta sonu için alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun batı kesimlerinde sağanak yağış uyarısı verdi. Kalan bölgelerde ise hava parçalı ve çok bulutlu.

 Meteorolojinin yayınladığı hava raporuna göre denizlerde kuvvetli bir rüzgar yok. Genellikle orta kuvvet ve altında esmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi sağanak yağışlı. Sıcaklık İstanbul’da 13, Edirne’de 11 derece ölçülüyor. Pazar günü yağışın etki alanını daraltması bekleniyor.

Ege Bölgesinde de yağış etkili. Kıyı bölgelerde bu yağışlara gök gürültüleri de eşlik edecek. Yağışların Pazar da pazartesi de devam etmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesinde hava çok bulutlu. Yağış ise batı kesimlerde bekleniyor. Pazar ve pazartesi ise bölge genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

İç Anadolu Bölgesinin batı kesimleri yağışlı. Bölgenin kalanında ise sis hakim. Sıcaklık Ankara’da 9, Eskişehir’de 8 derece ölçülüyor.

Karadeniz Bölgesinde Bolu dolayları yağmurlu. Bölgenin kalanında hava parçalı ve az bulutlu. Pazar günü ise bulutlar yoğunlaşacak.

 Doğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu. Yer yer sis etkili olacak. Sıcaklık bölgede 3-4 derecelerde ölçülüyor. Malatya dolaylarında sıcaklık 7 dereceye kadar çıkıyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi parçalı bulutlu. Sıcaklık Gaziantep’te 13, Diyarbakır ve Mardin’de 11 derece ölçülüyor. Pazar günü bölge genelinde yağış bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde hava çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Bu yağışlar İç Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da ise gök gürültülü sağanak şeklinde kendini gösterecek. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Denizlerde rüzgar çoğunlukla orta kuvvet ve altında esiyor. Yalnızca Karadeniz ile Orta Akdeniz’de kuvvetli esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi yağışlı. Sıcaklık İstanbul’da 14, Edirne’de 11 derece ölçülüyor. Pazartesi yağış etki alanını daraltıyor. Ege Bölgesi de sağanak yağışlı. Yer yer bu yağışlara gök gürültüleri de eşlik edecek. Sıcaklık İzmir’de 17, Afyon’da 9 derece. Yağışların pazartesi ve Salı günü de devam etmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi de önümüzdeki üç günlük dönemde sağanak yağışlı. Sıcaklık Adana’da 19, Antalya’da 15 derece ölçülüyor.