İstanbul ve Ankara'da neden sis oluştu? Sis neden olur? Sarı kodlu uyarı nedir?

İstanbul ve Ankara'da neden sis oluştu? Sis neden olur? Sarı kodlu uyarı nedir?

İstanbul ve Ankara'da sis oluşmasının ardından Sabiha Gökçen ile Esenboğa Havalimanı'nda seferler yapılamadı. İstanbul'da vapur seferleri durdu. Peki İstanbul ve Ankara'da neden sis oluştu? Sis neden olur? Sarı kodlu uyarı nedir?

İstanbul ve Ankara'da sis oluşmasının ardından Sabiha Gökçen ile  Esenboğa Havalimanı'nda seferler yapılamadı. İstanbul'da vapur seferleri durdu. Peki İstanbul ve Ankara'da neden sis oluştu? Sis neden olur? Sarı kodlu uyarı nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'u "sarı kod" ile uyararak sise karşı tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti. 

sis-2.jpg

SİS NE ZAMAN KALKACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü sise ilişkin yaptığı açıklamada 6 Kasım öğle saatine kadar kentte yoğun sis beklendiği belirtildi. MGM tarafından yapılan açıklamada, "Yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı. Sis ve pus hadisesi, 6 Kasım günü Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Edirne, Kırklareli ve Yalova'da görülecek.

SİS NEDEN OLUR?
İstanbul'u "sarı kod" ile uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğle saatlerine kadar şehirde yoğun sisin beklendiğini duyurdu.

Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini vurgulayan meteoroloji, ani hava değişimlerinin de sise sebep olduğunu açıkladı.

"Yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

SARI KODLU UYARI NE DEDİR?
Sarı kodlu uyarı hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu anlamına gelir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmaz ancak meteorolojik koşullardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.

UÇAK SEFERLERİ ERTELENDİ Mİ?
İstanbul’da dün ve bugün etkili olan sis nedeniyle görüş açışı bazı bölgelerde yer yer 5 metreye kadar düştü. Sis, İstanbul ve Ankara’da hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, seferlerde iptallerin beklendiğini b

elirtti.

İstanbul ve Ankara'da etkisini gösteren yoğun sisin Ankara Esenboğa ile Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerini etkilediğini kaydeden Üstün, durumun gün içerisinde devam etmesi ve uçuşlarda iptal ya da gecikmelerin yaşanmasının beklendiğini ifade etti.

Pegasus Hava Yolları, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise İstanbul’da meydana gelen yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen kalkışlı ve varışlı seferlerin gerçekleşemediği vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; öğle saatlerinde hava şartlarının düzelmesinin beklendiği bildirildi.