Kar yağışı geri mi geliyor? Balkanlar'dan geldi... Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı...

Kar yağışı geri mi geliyor? Balkanlar'dan geldi... Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı...

Geçtiğimiz haftalarda tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı tekrar İstanbul'un batı komşusu Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı.

Balkanlar'dan yurda giriş yapan kar yağışına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü de uyarıda bulundu.

ist-kar.jpg

Bugünden itibaren Marmara'da sıcaklıkların 6 ila 10 derece azalacağını Trakya'nın yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar görüleceğini belirtti.

KAR YAĞIŞI TEKİRDAĞ'DAN YURDA GİRİŞ YAPTI

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ve kırsal yerleşim yerlerinde etkili oldu. Dün 19 dereceyi bulan güneşli havanın ardından bu sabah evinden çıkan vatandaşlar kar yağdığını görünce hem şaşkınlık hem de sevinç yaşadı.

İlçede hava sıcaklığı 3 derece civarında seyrediyor.

TRAKYA'DA KAR GÖRÜLECEK
Ayrıca, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, bugünden itibaren Marmara'da sıcaklıkların 6 ila 10 derece azalacağını Trakya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görüleceğini belirtti.

ist-kar-2.jpg

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISINDA BULUNDU


Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, İstanbul'da sağanak gün boyu etkili olacak. Halen devam eden sağanağın, bu akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (20-35 kilogram/metrekare) gerçekleşmesi bekleniyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.