Meteoroloji Ankara için kırmızı alarm verdi! Mansur Yavaş duyurdu, tüm izinler iptal edildi

Meteoroloji Ankara için kırmızı alarm verdi! Mansur Yavaş duyurdu, tüm izinler iptal edildi

Meteoroloji'den yapılan şiddetli yağış uyarılarının ardından tüm izinler bir kez daha kaldırıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan ise hava koşulları ile ilgili açıklama geldi.

Geçtiğimiz haftadan bu yana yağışların son derece etkili olduğu Başkent Ankara için bir şiddetli sağanak yağış alarmı daha verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur "Bugün meydana gelmesi beklenen sağanak yağış nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır. Teyakkuz halinde çalışmalarımızı sürdürecek, tüm ihbarlara tek tek ulaşacağız" paylaşımında bulundu.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bölge için yapılan gök gürültülü sağanak yağış uyarısında, "09.06.2023 Cuma günü Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.