Meteoroloji il il uyardı Çarşamba günü 13 kente kar geliyor

Meteoroloji il il uyardı Çarşamba günü 13 kente kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük haritalı hava durumu raporu yayınlandı. Raporda çarşamba günü için 13 kente kar yağışı 3 kente de gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Ayrıca yurt genelinde de sağanak yağışların beklendiği görülüyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 6 Aralık Pazartesi günü tarihli hava durumu raporunda Yurdun batısında lodosun etkisiyle Trakya, Çanakkale ile Balıkesir, Ege Bölgesi ve Akdeniz'in batısı sağanak yağışlı. Yağışların Trakya, Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca Doğu'da ve Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kar beklendiği duyuruldu. 

 13 ile kar uyarısı
Meteoroloji, çarşamba günü ise birçok ile kar yağışı uyarısında bulundu. Buna göre; Erzincan, Gümüşhane, Bingöl, Bayburt, Erzurum, Hakkâri, Muş, Bitlis, Ardahan, Van, Ağrı, Kars'ta kar yağışı bekleniyor. Perşembe günü ise kar yağışı beklenen iller şöyle; Kars, Gümüşhane, Ardahan, Erzincan, Van, Bayburt, Erzurum, Muş, Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Iğdır.

Hava sıcaklığı, perşembe gününden sonra önce batı sonra diğer bölgelerde mevsim normallerinin üstüne çıkacak. 

 İllere göre hava durumu
İSTANBUL °C, 17°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ANKARA °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı

İZMİR °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğusunda akşam saatlerinden sonra il genelinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 

 ZONGULDAK °C, 20°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 2°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu