Meteoroloji uyardı: Kar, buz, fırtına geliyor!

Meteoroloji uyardı: Kar, buz, fırtına geliyor!

Meteoroloji, Bolu Dağı geçişi başta olmak üzere Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Kızılcahamam ve Çamlıdere çevreleri için kar ve buzlanma; Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz için de fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji, Bolu Dağı geçişi başta olmak üzere Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Kızılcahamam ve Çamlıdere çevreleri için kar yağışı ve buzlanma; Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz için de fırtına uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sırasıyla şöyle:
"27.01.2020 Çarşamba günü akşam ve gece saatlerinde başta Bolu Dağı geçişi olmak üzere Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde görülecek kar yağışlarının yer yer 5-15 cm kar örtüsü bırakması beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
"Doğu Akdeniz’de rüzgarın, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; yarın (Perşembe) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."
"Orta Karadeniz’de rüzgarın, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı, doğusu kuzeybatı yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; yarın (Perşembe) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."