Meteoroloji uyardı... Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji uyardı... Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yurt genelinde kuvvetli sağnak yağış bekleniyor.

Meteoroloji, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde artacağı ve mevsim normalleri civarında, hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji'nin kuvvetli yağış tahmininde bulunduğu bölgeler şu şekilde:

AFYONKARAHİSAR: 18
UŞAK: 16 
MANİSA: 27 
DENİZLİ: 21
ISPARTA: 20


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Elazığ ve Ardahan hariç) ile Adıyaman’ın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

ŞEMSİYESİZ ÇIKMAYIN!

Afyonkarahisar, Uşak çevreleri ve Kütahya'nın güneyi, Manisa'nın doğusu ile Denizli'nin kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli yağış ile beraberinde gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

11-17 MAYIS ARASI SICAKLIKLAR ARTACAK

Meteoroloji'nin haftalık raporunda, 11 – 17 Mayıs tarihlerinde ise hava sıcaklıklarının Perşembe günü itibariyle iç ve doğu kesimlerde artacağı, aynı zamanda mevsim normalleri civarında, hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülüyor.