Meteoroloji uyardı... Mayıs ortasında kar geliyor!

Meteoroloji uyardı... Mayıs ortasında kar geliyor!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının düşeceği belirtildi. Ankara Valiliği ise kar uyarısında bulundu.

Mayıs ayının ortasında kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceği aktarıldı. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde ve kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini paylaşarak vatandaşları uyardı. 

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA DÜŞECEK

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Ardahan’da hava sıcaklıkları 19 Mayıs 2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren 6 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. 22 Mayıs 2022 Pazar gününden itibaren sıcaklıkların artarak yeniden mevsim normalleri civarında seyredeceği, perşembe ve cuma günü Bayburt, Erzurum ve Ardahan’ın yüksek kesimlerinde sıcaklık düşüşüne bağlı olarak karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi tahmin ediliyor.

ANİ SICAKLIK DEĞİŞİMLERİNE HAZIR OLUN

Meteoroloji ekipleri tarafından yapılan uyarıda, "Ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadeleri de yer aldı.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, şehrin bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı ifade edildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Çarşamba) akşam saatlerinden Perşembe günü sabaha kadar Ankara'nın yüksek kesimlerinde ve kuzey ilçelerinin (Çamlıdere, Kızılcahamam) yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarıyla birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir."