Meteoroloji uyardı: Sis, pus, çığ ve don!

Meteoroloji uyardı: Sis, pus, çığ ve don!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre ülkemizde bugün yağış beklenmiyor ancak bazı bölgelerimiz için çığ ve don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre ülkemizde bugün yağış beklenmiyor ancak bazı bölgelerimiz için çığ ve don uyarısı yapıldı.

Ülkemizin Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya'nın batı kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Diğer bölgelerimizde ise  bu durum az görülecek. Marmara ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı meydana gelecek.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu çığ tehlikesine karşı uyarılıyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN ÇIĞ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI
Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta yer yer kuvvetli zirai don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?
MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU
Marmara'da hava az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU
Ege Bölgesinde hava az bulutlu, Güney Ege kıyılarının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.,

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Akdeniz Bölgesinde hava az bulutlu, Antalya'nın batı kıyılarının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Göller yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
İç Anadolu Bölgesinde hava az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU
Batı Karadeniz'de ise hava az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU
Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Doğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hava az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

buzlanma-ve-don.jpg

BAZI İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIKLAR
EDİRNE Az bulutlu 12°C
İSTANBUL Az bulutlu 10°C
KIRKLARELİ Az bulutlu 10°C
KOCAELİ °C, 13°C
A.KARAHİSAR Az bulutlu, 6°C
DENİZLİ Az bulutlu 16°C
İZMİR Az bulutlu 15°C
MANİSA Az bulutlu 15°C
ADANA Az bulutlu 17°C
ANTALYA Az bulutlu, batı kıyıları yer yer parçalı bulutlu 17°C
HATAY Az bulutlu 14°C
ISPARTA Az bulutlu 13°C
ANKARA Az bulutlu 8°C
ÇANKIRI Az bulutlu, 7°C
ESKİŞEHİR Az bulutlu 10°C
KONYA Az bulutlu 8°C
BOLU Az bulutlu 7°C
DÜZCE Az bulutlu 13°C
KASTAMONU Az bulutlu 6°C
ZONGULDAK Az bulutlu 9°C
AMASYA Az bulutlu 11°C
RİZE Az bulutlu 10°C
SAMSUN Az bulutlu 11°C
TRABZON Parçalı ve az bulutlu 10°C
ERZİNCAN Az bulutlu 6°C
ERZURUM Parçalı ve az bulutlu -2°C
KARS Parçalı ve az bulutlu -3°C
VAN Parçalı ve az bulutlu 1°C
DİYARBAKIR Az bulutlu 11°C
GAZİANTEP Az bulutlu 11°C
SİİRT Az bulutlu 8°C
ŞANLIURFA Az bulutlu 13°C