Meteoroloji'den 69 ile sarı ve turuncu uyarı!

Meteoroloji'den 69 ile sarı ve turuncu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahmin raporunda 69 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahmin raporunda 69 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

İstanbul'da sabah saatlerinde yeniden etkili olan ve kenti beyaza örtüyle kaplayan kar yağışı öğleden itibaren etkisini kaybedecek.

Kocaeli, Sakarya, İç Anadolu’nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde ise fırtına bekleniyor.

İstanbul'un da aralarında bulunduğu toplam 24 kentte yüz yüze eğitime kar nedeniyle ara verildi. İşte 17 Şubat çarşamba günü Meteoroloji'nin hava durumu raporu....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege'nin kuzeyi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

HANGİ İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ
İstanbul'un da aralarında bulunduğu toplam 24 kentte yüz yüze eğitime kar nedeniyle ara verildi.

Yüz yüze eğitime Bartın'da 3, Samsun'da 2 gün ara verildi.

Okulların yalnızca bugün kapalı olacağı iller ise; İstanbul, Erzincan, Yalova, Karabük, Giresun, Düzce, Tokat, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Yozgat, Denizli, Kayseri, Kırşehir, Sivas ve Aksaray.

Konya'nın 26, Balıkesir'in 12, Bursa'nın ise 5 ilçesinde eğitime ara verildiği duyuruldu. Kahramanmaraş'ın Elbistan, Göksun ve Afşin ilçeleriyle, Malatya'nın Darende ilçesinde de kar nedeniyle okullar bugün kapalı olacak.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI
Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın kuzey, kuzeydoğu yönlerinden Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa); Doğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI
Yurdumuzun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.