Meteoroloji'den dolu uyarısı: İstanbul, Kocaeli, Malatya 7 il daha

Meteoroloji'den dolu uyarısı: İstanbul, Kocaeli, Malatya 7 il daha

Meteoroloji İstanbul, Kocaeli, Tokat, Sivas, Malatya, Kırklareli, Balıkesir, Ardahan ve Erzurum için sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü için hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgeleri ile İstanbul, Kocaeli, Tokat, Sivas, Malatya, Kırklareli, Balıkesir, Ardahan ve Erzurum'da sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan haftalık hava durumu değerlendirmesine göre, hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Marmara’nın güneydoğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Tokat, Sivas ve Malatya çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli’nin kuzey, Balıkesir’in kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak görüleceği, diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

ARDAHAN VE ERZURUM İÇİN UYARI
Yağışların, Doğu Karadeniz ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Pazar öğleden sonra Erzurum'un kuzeyi, Artvin'in güneyi ve Ardahan çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.