Meteoroloji'den sel ve fırtına uyarısı! Ankara için peş peşe uyarılar

Meteoroloji'den sel ve fırtına uyarısı! Ankara için peş peşe uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminine göre yarın yurdun belli bölgelerinde sel, dolu ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın (06.08.2022 Cumartesi) öğle saatlerinden sonra; Eskişehir civarı, Ankara il merkezi, kuzey ve batı kesimleri, Afyonkarahisar’ın kuzey ve batısı bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yaptı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın (cumartesi) öğle saatlerinden sonra Ankara il merkezi ile kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kaydedildi.

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN 'GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK' UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan da hava durumu ile ilgili uyarı geldi. Yapılan uyarıda vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Belediye, tüm birimleriyle teyakkuz halinde olduğunun da altını çizdi.