Sıcaklar insanları kavuruyor: İşte 60 yıl sonra sıcaklık rekoru kıran o il

Sıcaklar insanları kavuruyor: İşte 60 yıl sonra sıcaklık rekoru kıran o il

Kavurucu sıcaklar insanları bunaltırken bir rekor kırıldı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 60 yıl sonra sıcaklık rekoru kırıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 49.1 derece ölçülen hava sıcaklığı Türkiye'de bugüne kadar ölçülen en yüksek değer oldu.

Kavurucu sıcaklar insanları bunaltırken bir rekor kırıldı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 60 yıl sonra sıcaklık rekoru kırıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 49.1 derece ölçülen hava sıcaklığı Türkiye'de bugüne kadar ölçülen en yüksek değer oldu. 

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde sıcaklık rekorunun kırıldığını bildirdi. İlçede gün içerisinde termometre 49.1 dereceyi gösterdi.

Sıcaklık rekoru en son 49.0 derece ile 27.08.1961 tarihinde yine Cizre'de kaydedilmişti. Vatandaşların nefes almakta zorlandığı ilçede bugün termometreler 49.1 dereceyi gösterdi. Cizre ilçesi, bugün yapılan ölçümlerle rekorunu 0.1 derece yükselterek 49.1 ile şu ana kadar Türkiye'de kaydedilen en yüksek sıcaklık değerine ulaştı.

hava-durumu.jpghava-durumu1.jpg