Türkiye'ye ve İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Vortex kovalamaya az kaldı! Toz dumana boğulacağız

Türkiye'ye ve İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Vortex kovalamaya az kaldı! Toz dumana boğulacağız

Türkiye'de havalar soğurken kar yağışının ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu. Peki Türkiye'de ve İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den önemli açıklamalar geldi.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den hava durumuna ilişkin önemli değerlendirmeler geldi. Ökten, heyecanla beklenen kar yağışıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

"ANİ ÇOK KUVVETLİ SOĞUKLAR GELEBİLİR"

Kasım ayında Rusya'ya kar yağacağını söyleyen Ökten, Türkiye için de tahminlerde bulundu. Meteoroloji uzmanı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, "Kış yaklaşıyor. Heyecan dorukta. Vortex kovalamaya az kaldı. 24 Ocak 2022 vortex'i hakkında ne düşünüyorsunuz?

"KASIM'DA RUSYA'YA KAR GELİYOR"

Kasım ayında Rusya, Ocak ayı miktarınca kar örtüsüne kavuşuyor. Bize ani çok kuvvetli soğuklar gelebilir. Yağış miktarları da artıyor. Başlangıca bakarak kışı değerlendirmemek lâzım. 4 Kasım 2006'da örtülük kar yağdı İstanbul'a. Arabalar ilerlemedi. Sonra ne oldu? 2006 - 2007 Kışı en sıcak Kışlardan biri oldu. Nitekim, sıcak başlamak da bir şey ifade etmez. Sadece sabır..." ifadelerini kullandı.

"AFRİKA TOZ KÜTLESİ GELİYOR"

Hava Forum sayfası da meteorolojik duruma ilişkin önemli açıklamalar yaptı ve İstanbul için tahminlerini paylaştı. Lodosa dikkat çeken Hava Forum, vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, "Dikkat | İstanbul, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Kırklareli, Bursa lodos mesaisi başlıyor... Bulut desen tam bulut değil, güneş desen tam güneş değil... Şu an bir lodosumuz var bir de Afrika tozumuz... Muhtemel etkiler: - Yataktan kalkmada problem - Biraz daha uyuma ihtiyacı (alarm erteleme) - Halsizlik, bıkkınlık - Ufak olaylara büyük tepki verme - Stres, gerginlik" ifadeleri kullanıldı. 

Hava Forum daha önceki paylaşımda "Dikkat | Yarın (Perşembe), Yunanistan üzerinden bize doğru Afrika toz kütlesi geliyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin, ayakkabılarınızı boyamayın. Hava ısınacak. Bir de lodos olacak" demişti.