Valilik uyardı; İzmirliler donacak!

Hava sıcaklıklarının sıfır derecenin altına düştüğü İzmir için don uyarısı yapıldı. Yüksek kesimlerde ise kar şiddetini artırdı.

Sağanak yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışının etkisi altında olan İzmir için don uyarısı geldi. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "zirai don ve buzlanma tehlikesine" dikkat çekilirken, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden başlayarak, yarın (29Ocak Cuma) sabah saatlerine kadar bölgemizin kıyı kesimlerinde hafif; iç kesimlerinde orta, Balıkesir ve Çanakkale’nin doğu kesimlerinde orta, yükseklerinde kuvvetli zirai don hadisesi ve buzlanma beklendiğinden başta zirai üreticiler ve sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.
SABAHA KADAR SÜRECEK
Kuvvette don yaşanacak yerlerde sıcaklıkların eksi 4'ler seviyesine kadar ineceği ifade edildi. Don olayının bu akşam saat 18.00'den ertesi gün sabah 09.00'a kadar süreceği belirtildi.
BUCA'DA KAR MESAİSİ
Diğer yandan, kentin kırsal ve yüksek kesimlerinde ise kar yağışı şiddetini artırdı. Buca'nın köylerinden kar yağışı görüntüsünü paylaşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı yerlerde tüm sürücülerin azami düzeyde dikkatli olmalarını öneririm. Ekiplerimizde herhangi bir olumsuzluğa karşı görev başındadır. Umarım ilerleyen saatlerde beyaz güzelliğin daha fazla tadını çıkarırız" dedi.

 

 

İlgili Haberler