HAYATIN  GERÇEKLERİ

Dostlarım Merhaba,

Koronavirüs enfeksiyonu, henüz Çin sınırları içinde endemik bir halde iken, Pandemiye dönüşmemişken, bir üst solunum yolları enfeksiyonuna yakalandım. Bu, KOAH diye bilinen, kronik obstrüktif akciğer hastalığımı tetikledi. 

Hastaneye gittim. "Hocam, sizi bir kaç gün yatıralım; ayaktan takibiniz zor olur" dediler. Yattım.

O günden sonra, eşyanın tabiatı gereği (!), ancak "hastalanan bir hekimin başına gelebilecek tüm terslikler başıma üşüştü. Bir kaç gün, 16 güne kadar uzadı.

Hastane günlerimde bir ara, gerçeklikten koptuğumu hissettim. Karlı bir TV'den, Koronavirüs salgınının, tüm dünyayı sarsan bir pandemiye dönüştüğünü öğrendim.  Kendi hastalığımla ilgili beklenmedik gelişmeler de bende, bu dünya dışında, "astral" bir ortamda yaşıyormuşum; gördüğüm, algıladığımı hissettiğim her şeyin benim "yanılsamalarım" olduğu duygusuna kapıldım.

Sonra toparlandım. Taburcu oldum. Eve geldim. Gazetelerimi okumaya, TV'leri izlemeye koyuldum. Hayatın gerçekleri ile yüz yüze geldim. Salgınla ilgili ekonomik önlemleri, Tayyip Bey'in ağzından dinledim. Çalışanlara, emekçilere bol "nasihat", patronlara darphaneden bol para dağıtıldığını öğrendim. İçim ferahladı. "Bu önlemler bu işi bitirir" diye düşündüm.Bu ferahlıkla "ufak şeylere" takılmaya başladım.

Örneğin, TV sunucularının, haber spikerlerinin, anlı-şanlı yazarların, "vak'a" diyemediklerini, bu kelimeyi başka her biçimde söylediklerini farkettim. Ekonomi eğitimi gördüğü halde, bu kelimeyi "ökönomi" diye telaffuz eden Devlet Bey'in yanına, pandemiyi anlatırken, "dünya(a)" diyemeyen, kısaca "dünya" diye geçen; "asla" kelimesini, tıpkı Kemal Bey gibi, son "a"yı kısaca söyleyiveren bir Sağlık Bakanımız olduğunu gördüm.

Şimdi bunun için "ne önemi var?" diyebilirsiniz. Bence önemli çünkü, adını, kendi öz dilinizde  tam söyleyemediğiniz bir "şeyi", bir "nesneyi", bir "kavramı" tam anlamı ile kavramanın olanaksız olduğu kanısındayım.

Böyle yöneticilerle ve bu zavallı birikimle, bu küresel felaketi nasıl atlatırız, bilmiyorum.

Sonumuz hayırlı olur İnşaallah!

Önceki ve Sonraki Yazılar