İsmail Küçükkaya işte bunları soramayacak

Pazar günü Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu ile Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir gibi müteahhitlerin adayı Binali Yıldırım televizyonda tartışacaklar. Gel gör ki Ekrem İmamoğlu ile yapacağı TV tartışmasının ana şartını, “Sadece İstanbul’u konuşacağız!”diyerek Binali Yıldırım belirledi… Böylece hem rakibinin hem de gazeteci İsmail Küçükkaya’nın elini kolunu bağlamış oldu. Böyle olunca, tartışmayı yöneten Küçükkaya, Binali Yıldırım’a şunları soramayacak:

“Sayın Binali Yıldırım! Adınız 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet skandalında “örgüt lideri” olarak geçiyordu. Sabah ve ATV’nin Zirve Holding tarafından satın alınması için kamu ihalelerinin peşkeş çekildiği iş adamlarından toplanan para trafiğinin kilit ismi olarak gösterildiniz. Arkanızdaki bu kuşku ile İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olmanızı etik buluyor musunuz?”

“Belediye başkanı seçilirseniz, İstanbul’un ihalelerini, Ulaştırma Bakanı iken ihalelerin çoğunu verdiğiniz o 5 tanıdık müteahhite mi vereceksiniz?”

*“Binali Bey, hayatınız boyunca devlet hizmetinde çalıştınız. Şimdi çocuklarınız denizlerde gemiler yüzdürüyor. Bunca parayı nasıl kazandınız? Yoksul bir aile çocuğunun, bu serveti nasıl elde ettiğini millete açıklaması gerekmez mi?”

*“İstanbul’a başkan olmaya çalışıyorsunuz ama çocuklarınıza Malta’da şirketler kurduruyorsunuz. Vergisini İstanbul’a vermemek için bu yola giden birisinin bu kente başkan olmasını vicdanınız kaldırabilecek mi?”

*“1999 yılında İDO Genel Müdürüydünüz. Ama sizin partinizin üyesi olan Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, sizi görevden aldı. İDO Genel Müdürlüğü’nden niçin alındınız? Böyle birisi İstanbul’a belediye başkanı olabilir mi?”

*“Bayramda İstanbul’daki Süleyman Demirel’in yaptırdığı köprüden, Turgut Özal’ın yaptırdığı köprüden millet bedava geçti. Sizin yaptırdığınız köprüden ise bu halk bayramda bile para vererek geçti. Milleti değil de müteahhitleri düşündüğünüz böylece ortaya çıkmadı mı?”

*“Köprü ve otoyol yaptırdık diye övünüyorsunuz. Peki her yıl 3. Köprü ile Osman Gazi Köprüsü’ne devlet bütçesinden milyarlarca lira aktarmıyor musunuz? Bu işin adı kendi müteahhitlerinizi zengin etmek için hazineyi yağmalatmak değil midir?”

*“Türkiye’nin ulaştırma bakanı olduğunuz halde köprü ve yol ihalelerini niçin Amerikan parası olan dolarla yaptınız? Bu uygulama, Türk lirası yerine dolara hizmet değil midir?”

*“Hem FETÖ ile mücadele ediyormuş görünüyorsunuz hem de “Ergenekon da Balyoz da vardı…” diye açıklama yaparak bu FETÖ operasyonlarına arka çıkıyorsunuz? Şu an ağır ceza mahkemelerinde yargılanan FETÖ üyesi yargıçlar ve savcılar da böyle diyorlar. Bu çelişkinizi nasıl açıklayacaksınız?”

İşte, Binali Yıldırım’ın kimliğini ortaya çıkartacak böyle sorular sorulmayacak… Sorulur ise yanılmış olmaktan mutlu olacağım…

***

TÜRK ORDUSU’NA SON DARBE

ABD sevinebilir…

Avrupa bayram edebilir…

2200 yıldır korktukları Türk ordusu nihayet ortadan kaldırılıyor.

Hem de Türklerin oyu ile…

Askerlik Yasası diye Meclis’e getirilen yasa ile binlerce yıllık ordu-millet bitiriliyor.

Yetmiyor, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel birlikler oluşturma, bunları askerlikten muaf tutma hakkı veriliyor.

Niçin?

Gerektiğinde muhalefeti bastırmak, gerekirse katletmek için olmalı…

Sosyal medyada çifte silahla poz veren serseriler Türk ordusunun yerini almaya hazırlanıyor.

Elbette ki sahte Türk milliyetçisi MHP’nin destekleriyle…

***

ÇOK YAŞA DENİZ BAYKAL

Geçen gece Halk TV’de Deniz Baykal’ı izledim…

Geçirdiği büyük rahatsızlığa karşın, iradesini yine devreye sokarak kendisini çok iyi toparlamış. Fiziğinden çok daha iyi durumda olan ise düşünce sistematiğinin eskisi gibi mükemmel çalışıyor olması…

Elimizde kalan son büyük devlet adamı o…

Cumhuriyet değerleri ile demokrasi değerlerini çok iyi sentezlemiş bir kişilik…

Onca açıklamalardan sonra, her şeyin boş olduğunu söylemesi yok mu?... Beni sarstı… Ve bunca mücadeleden sonra geldiği nokta çok anlamlı: İyi insan olmak…

Çok yaşa sen Deniz Baykal…

Geçmişte kimi zaman özlediğimizi yazsak; çoğu zaman da eleştirmiş olsak bile seni iyi insan olarak anacağız…

Böyle anılmak her siyasetçiye nasip olmuyor ne yazık ki…

Önceki ve Sonraki Yazılar