23 Nisan’a özel duvarlar… Başkent duvarları, sanatla buluşuyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’i sanatsal çalışmalarla buluşturmaya devam ediyor. Belediye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 1071 Malazgirt Bulvarı’nın duvarlarını renklendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’i sanatsal çalışmalarla buluşturmaya devam ediyor. Mural-Art çalışmaları ve grafitilerle Başkent cadde ve bulvarlarını süsleyemeye başlayan ANFA Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 1071 Malazgirt Bulvarı’nın duvarlarını renklendirdi.

abb-5.jpg

ANFA Genel Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel Mural-Art etkinliği düzenledi. Ankara’daki çeşitli Güzel Sanatlar Fakültelerinden 23 öğrenci, “Kendi Rengiyle Ankara” sloganı ile 1071 Malazgirt Bulvarı’nın duvarlarını sanatla buluşturdu.

abb-6.jpg

250 METREKARELİK DUVAR 2 GÜNDE BOYANDI

ANFA Fuar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Resim Atölyesi’nin 23 Nisan’a özel olarak 23 Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği Mural-Art etkinliğini Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da ziyaret etti. 1071 Malazgirt Bulvarı’nda yaklaşık 250 metrekarelik duvarda gerçekleştirilen özel boyama çalışması 2 günde tamamlandı.

abb-8.jpg

ANKARA’NIN SEMBOLLERİ RESMEDİLDİ

Gri renkteki duvara, Ankara’nın sembol ve değerlerinin yanı sıra Başkent’in dört beyazı olarak bilinen Ankara Tavşanı, Ankara Kedisi, Ankara Keçisi, Ankara Güvercini ve diğer hayvan figürleri de resmedildi.

abb-9.jpg

Resim Atölyesi çalışanları ve usta öğreticiler tarafından yönlendirilen genç yetenekler böyle bir farkındalık projesinde yer aldıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, Başkan Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımda sanata ve sanatçıya verdiği desteği şu sözlerle ifade etti:

“‘Kendi rengiyle Ankara’ diyerek yola çıkan genç yetenekler, 1071 Malazgirt Bulvarı’ndaki duvarı birbirinden güzel eserler ile donattı. 23 Nisan’da kent estetiğimize değer katan, çocuklara renkleri armağan eden 23 Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencimize teşekkürlerimi sunuyorum.”