6 yaşındaki çocuk dev megalodon dişi buldu!

6 yaşındaki çocuk dev megalodon dişi buldu!

İngiltere'de yaşayan Sammy Shelton isimli 6 yaşındaki Çocuk, sahilde gezerken dev megalodon dişi buldu.

Sammy Shelton adında 6 yaşındaki çocuk, tatil sırasında Suffolk’taki Bawdsey sahilinde 10 cm uzunluğunda bir dişe rastladı.

BBC News'in haberine göre, Norwich’teki East Anglia Üniversitesi’nde yayıncı ve evrimsel biyolog olan Prof. Ben Garrod, bunun şimdiye kadar var olan en büyük köpekbalığı olarak bilinen bir megalodona ait olduğunu doğruladı.

Prof. Ben Garrod, “Bu diş, şimdiye kadarki en büyük köpekbalığı olan bir megalodon’a aitti – ve dişleri İngiltere kıyı şeridinde sık sık bulunmuyor. “Belki yılda sadece bir avuç kadar bulunuyor, ama bu özellikle iyi bir örnek, gerçekten iyi durumda, oysa genellikle bulunduklarında oldukça yıpranmış durumda oluyorlar. O zamanlar sularda yüzen diğer her şey onlar için küçük kalıyordu. Bunlar uzman balina yiyicilerdi, pusu avcılarıydı” dedi.

18 METREYE KADAR UZAYIP, 60 TONA KADAR ÇIKABİLİYORLAR

Bilim insanlarının varsayımlarına göre en büyük köpekbalığı olan megalodonlar 18 metreye kadar uzayabiliyor ve ağırlığı da 60 tona kadar çıkabiliyordu.

MEGALODON NEDİR?

Megalodon adı “büyük diş” anlamına geliyor ve devler yaklaşık 22 milyon yıl öncesinden, yaklaşık üç milyon yıl öncesinde soyları tükenene kadar aktifti. Prof Garrod, 6 yaşındaki Sammy’nin keşfinin küçük bir çocuk için "büyük bir iş" olduğunu da kaydetmekten eksik kalmadı ve ekledi:

"TÜM PLAJLARI BİLİYORUM AMA BEN HALA MEGALODON DİŞİ BULAMADIM"

"Megalodon dişi arayan pek çok insan aslında bir tane bile bulamıyor. Ben de çocukluğumdan beri araştırıyorum ve çevredeki tüm plajları biliyorum ama hala megalodon dişi bulamadım."