Adana NHKM'den Boğaziçi Caz Korosu konseri

Adana NHKM'den Boğaziçi Caz Korosu konseri

Boğaziçi Caz Korosu,Avrupa Turnesi sonrası ilk konserlerinden birini Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin öncülüğünde Adana'da verdi.

Boğaziçi Caz Korosu,Avrupa Turnesi sonrası ilk konserlerinden birini Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin öncülüğünde Adana'da verdi.
Adana Nâazım Hikmet Kültür Merkezi'nin öncülüğünde olarak Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserden önce Boğaziçi Caz Korosu'nun çeşitli konserlerinin ve katıldığı yarışmaların görüntülerinin olduğu bir video izletildi. 
Konserde Açılış konuşmasını yapan Fadime Keskin, tüm konukaları selamlarken konsere verdiği destekten dolayı Seyhan Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti.
Fadime Keskinden sonra NHKM adına söz alan Burhan Özalp ise şunları söyledi:
"Sevgili dostlar, aydınlanma adına ne varsa itilip kakılan bir ülkedeyiz. Sanat ve kültüre ucube, ahlaksızlık olarak bakılan bir Türkiye'deyiz. Sanatın ve kültürün kapitalizmle piyasalaştığı bir Türkiye'deyiz. Piyasalaştıkça ortalamacılığa evet diyen, piyasalaştıkça kötünün iyisine buna da şükür diyen, piyasalaştıkça sıradanlaşan ve sıradanlaştıran, piyasalaştıkça içi boşalan bir sanat ve kültüre tanık oluyoruz. Ve içi boşaldıkça insandan uzaklaşan bir sanat ve kültüre maruz kalıyoruz. Bu ülkede sol geriledikçe, sosyalist seçenek geriledikçe, sanat ve kültürde toplumcu gerçekçilik anlayışı geriledikçe bu saydıklarımız karşısında bu ülke ancak ve ancak kayıtsız bir seyirciye dönüyor.
Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak sanat ve kültürde, piyasacılığa, ortalamacılığa, sıradanlığa asla ve asla evet demeyeceğiz. Evet demeyeceğimizi de aynı ihtirasla hep tekrar edeceğiz. Bunu yapacak gücümüz de var. Gücümüzü öyle para babalarından değil, arkamızdaki örgütlü güçten alıyoruz.
Değerli dostlar, her ne kadar dağılmış pazar yerlerine benziyorsa da ülkemiz, biz bu ülkede umudu dürtüyoruz, umutsuzluğu yatıştırıyoruz.
Hani, Edip Cansever 'Mendilimde Kan Sesleri' şiirinde 'Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir' diyor ya… Biz de, 'bir halk mücadele ediyorsa halktır' diyoruz. Lütfen, öyle bilmezlikten gelmeyin, halkımız mücadele edebildiğini yıllardan sonra Haziran Direnişi’nde tekrardan gösterdi. Mücadele edince, bazılarının yaratmak istedikleri gerici Türkiye’ye karşı asıl Türkiye bu değil dedi ve içinden bir aydınlık fışkırdı.

Sevgili konuklar, Laiklik tartışmalarının yapıldığı bugünlerde, 'Çapulcular oldu mu meydanlara doldu mu?' diyen Boğaziçi Caz Korosu, işte bu halkımızın aydınlık yüzüdür.
Değerli konuklar, sözlerimizi bitirirken şunu belirmek istiyoruz: Onlar karanlığın ve cahilliğin örgütlü gücü ise biz de aydınlığın ve gelecek güzel günlerin örgütlü gücüyüz. Bu memleket bizim, gericiye, yobaza, liboşa, faşiste bırakmayız.
Yaşasın Nazım Hikmet Kültür Merkezi! Yaşasın Aydınlık ve Laik Türkiye!" Yaklaşık 700 kişinin katıldığı ve coşkulu geçen konserden sonra söz alan Şef Masis Aram Gözbek, teknik ekibine, kültür merkezi çalışanlarına ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'ne konsere öncülük ettiği için teşekkür etti.
Konser Boğaziçi Caz Korosu ve Adana Çokfonik Korosu'nun beraber söylediği türküyle sona erdi.